Finanţare spitale Sector 1. Sebastian Burduja o contrazice pe Clotilde Armand: "Nu e mai presus de lege"

Sebastian Burduja, mesaj direct pentru Clotilde Armand. "Nu e mai presus de lege"
Sebastian Burduja, mesaj direct pentru Clotilde Armand. "Nu e mai presus de lege"

Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, o contrazice pe Clotilde Armand şi afirmă că finanţarea spitalelor este reglementată deja prin lege, ea neputând fi modificată printr-o decizie de Consiliu Local. 

Continuă tensiunile dintre USR-PLUS şi PNL la Sectorul 1 din Bucureşti. Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, afirmă că finanţarea spitalelor din sector nu poate fi retrasă prin decizie de Consiliu Local. 

"Legat de finanţarea spitalelor, există o decizie a Curţii de Conturi care priveşte OUG 70/2002, unde se face o confuzie în textul legii între termenul administrare şi folosinţă. Asta a făcut Consiliul Local, a dat drept de folosinţă spitalelor, dar finanţarea nu ar trebui să se schimbe. Noi am condiţionat votul, am spus că nu votăm decât dacă primim asigurări în scris, şi secretarul general al primăriei şi-a asumat asta, că nu se schimbă finanţarea şi că ea va fi asigurată în continuare de la bugetul local. 

În OUG 70/2002, la articolul 4, se specifică clar cine asigură finanţarea spitalelor. O hotărâre de CL nu este mai presus de lege. Niciun consiliu local nu poate opri finanţarea acestor spitale. Nu se poate schimba finanţarea spitalelor", a precizat Sebastian Burduja la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel