Autorităţile din Finlanda au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de fiinţe umane şi abuz sexual, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.
Gregorian Bivolaru ar urma să fie căutat pentru punerea în executare a mandatului.
Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, în data de 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistriţa, alături de alţi deţinuţi, fiind aşteptat de o maşină cu numere de Dolj, condusă de o femeie. Întrebat dacă se consideră vinovat de acuzaţiile care i-au adus condamnarea la închisoare, Bivolaru a răspuns: ”Nu, nu sunt vinovat”.
Fondatorul MISA a spus că a fost tratat ”foarte bine” pe durata detenţiei şi că nu intenţionează să dea Statul Român în judecată.
În ceea ce priveşte planurile sale, Gregorian Bivolaru a declarat că va începe să scrie cărţi. ”Voi vedea (ce voi face - n.r.). Voi scrie cărţi”, a spus acesta.
De ce este acuzat Bivolaru în România
Procurorii au susţinut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de 'profesor yoga' şi 'mentor spiritual', prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual. Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franţa. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS. Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistraţii francezi au decis că acesta poate fi extrădat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu