Finul fostului premier Emil Boc, senatorul PDL Alin Tişe vine în sprijinul Guvernului Ponta, privind reducerea cheltuielilor parlamentare, și propune ca noii aleși ai poporului la 9 decembrie să primească o indemnizaţie egală cu salariul din meseria de bază, deoarece funcția de deputat sau de senator nu ar trebui dorită pentru creșterea veniturilor.
Fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, dacă se doreşte cu adevărat o reducere a cheltuielilor parlamentare, puterea actuală poate face ce îşi propune, scrie Mediafax.
"Dacă se doreşte cu adevărat o reducere a cheltuielilor parlamentare, deşi eu cred că este praf în ochi, puterea actuală poate face ce îşi propune. Ar trebui limitat consumul de combustibil la un plin pe lună, limitarea zborurilor în teritoriu, limitarea sumei forfetare lunare, limitarea chiriei, astfel încât parlamentarii să locuiască în garsoniere cu o chirie de 1.000 de lei pe lună. Legat de indemnizaţie, aceasta s-ar putea rezolva dacă fiecare parlamentar ar primi indemnizaţia egală cu salariul pe care l-a avut în meseria de bază pe care o are. Dacă vorbim de oameni de afaceri sau profesii liberale, să se limiteze la indemnizaţia unui preşedinte de consiliu judeţean. Cu astfel de măsuri s-ar reduce cheltuielile parlamentare la două treimi şi am ieşi din ipocrizie, pentru că se încearcă doar o cosmetizare a cheltuielilor", a spus Tişe.
Precizând că un profesor sau un medic care a fost ales în Parlament poate să primească indemnizaţii egale cu salariile avute anterior, Alin Tișe a ai adăugat: "Cred că funcţia de parlamentar nu trebuie să fie una pe care să ţi-o doreşti pentru a-ţi creşte veniturile. Dacă ai o meserie de bază pentru care eşti plătit cu o anumită sumă, cred că poţi să te mulţumeşti cu aceasta atâta timp cât înainte ai avut suma respectivă ca venit. Asta în ideea în care se doreşte să trecem de la populism la lucruri concrete", a subliniat vicepreşedintele PDL.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, miercuri, cu liderii de grup, la reuniune stabilindu-se o serie de propuneri de economisire, printre care eliminarea cazării la hotel, diminuarea sau tăierea diurnelor şi nedecontarea benzinei, care vor fi negociate joi cu Finanţele.
Până la alegerile locale din luna iulie, Alin Tișe, de profesie avocat, a ocupat funcția de președinte a CJ Cluj. După ce nu a reuşit să obţină un nou mandat la şefia instituţiei în 10 iunie, Tișe a renunțat la funcţia de consilier judeţean câştigată, spunând că este o dovadă "de bun simţ şi decenţă".Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News