Firea a căzut în capcana procurorilor după scandalul de la Consiliul General

Gabriela Firea a spus că vor fi făcute plângeri penale împotriva bucureștenilor care au încercat să intre la ședința de joi a Consiliului General. Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a spus că acest demers se va întoarce împotriva ei. 

"Dacă Gabriela Firea chiar a făcut plângeri penale împotriva cetățenilor care au incercat ieri sa asiste la lucrările publice ale Primăriei Capitalei, atunci scopul protestului a fost atins. Pentru că procurorii vor incerca să stabilească dacă cetățenii au solicitat să fie admiși in sală conform procedurii legale. Iar asta înseamnă accesul procurorilor la celebrul mail al Primăriei unde se strâng cererile de admitere.

De asemenea, ei vor primi imagini cu persoanele care ocupa in ultimele luni locurile destinate cetățenilor (directori din primărie, membri PSD), putând stabili dacă aceștia au respectat normele legale pentru a fi acolo. Din acel moment, procurorii vor avea: a. o lista cu cetățenii care încearcă de luni de zile sa asiste la lucrări, dar nu primesc răspuns (nici pozitiv, nici negativ); b. o lista cu persoanele care ocupa locurile societății civile în baza unei proceduri neclare (Au depus ei cereri la adresa respectiva? Li s-a răspuns? Se răspunde doar in anumite cazuri? Care e criteriul?). În baza acestor probe, aflate deasupra oricărei retorici politice, vom înțelege daca Primăria Capitalei a produs in mod deliberat si repetat abuzuri in materie de transparență decizională. Întrebarea e, în aceste conditii: chiar a făcut Gabriela Firea plângeri penale împotriva "fasciștilor" care "încercau să o linșeze"?", a spus deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Aproximativ 20 de cetățeni și reprezentanți ai unor asociații au intrat, joi, la ședința de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au așteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel