Ca în cazul tuturor gustărilor crocante și sărate, îți poate fi destul de greu să reziști fisticului. Acesta are și unele beneficii pentru sănătate.
Fisticul conține vitamine, minerale și substanțe nutritive, inclusiv fosfor, vitamina B6, tiamină, potasiu, magneziu și fibre. De asemenea, conține și un antioxidant care ajută la reducerea riscului bolilor cronice și stimulează sănătatea inimii.
Fisticul crud și cel prăjit conțin o cantitate mare de grăsimi: aproximativ 13 grame, ceea ce reprezintă 17% din totalul zilnic recomandat. Dar cea mai mare parte este reprezentată de grăsimi mononesaturate, un tip sănătos care poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului.
Datorită proprietăților sale, poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale. Fisticul conține și luteină, beta-caroten și tocoferon, care pot reduce inflamația sistemică. Alte cercetări constată că fisticul poate acționa ca un prebiotic sau ca un aliment pentru bacteriile intestinale, notează eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu