Fitonutrienții sunt cei ce dau culoare, la propriu, fructelor și legumelor, pe lângă gust și aromă. Aceștia feresc organismul de boli cronice.
Fitonutrienții sunt compuși care dau plantelor culoare, gust și aromă, dar întăresc și sistemul imunitar al legumei, fructului. La oameni, fitonutrienții din fructe și legume au efecte puternice împotriva cancerului, bolilor cardiace, împotriva bolilor cronice, se arată pe health.harvard.edu.
Potrivit sursei citate sunt cercetări care susțin că modelele alimentare care includ fructele și legumele pot fi protectoare față de anumite tipuri de cancer. Medicii sfătuiesc să consumăm legume și fructe de mai multe culori, menționează că fiecare culoare oferă beneficii variate pentru sănătate și nicio culoare nu este superioară alteia. Iar un echilibru între toate culorile este cel mai important.
Vezi continuarea pe DCMEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu