FITS 30. Primul Papamobil românesc, cel cu care a circulat Papa Francisc în România, va fi expus în premieră la Sibiu, în curtea Muzeului Naţional Brukenthal / Restricţii de trafic în centrul orașului

Muzeul Brukenthal Sibiu - Foto DC News
Muzeul Brukenthal Sibiu - Foto DC News

Primul Papamobil românesc, cel cu care a circulat Papa Francisc în timpul vizitei efectuate în 2019 în România, va fi prima maşină care va fi 'parcată' începând de sâmbătă, în curtea Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, cu ocazia expoziţiei 'Papa Francisc - pelerin în România', a anunţat managerul muzeului, Alexandru Chituţă, luni, într-o conferinţă de presă.

Expoziţia dedicată Papei Francisc va fi organizată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru care va începe vineri, 23 iunie, şi va dura până în 3 iulie.

'La Palatul Brukenthal în spate, la Cabinetul de Cartografie, vom avea o expoziţie extraordinară, intitulată 'Papa Francisc - pelerin în România'. Expoziţia a fost organizată acum ceva vreme la Muzeul Naţional de Istorie a României împreună cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti. Pentru că suntem în Transilvania, expoziţia se îmbogăţeşte şi vom aduce şi piese de la Mitropolia Greco-Catolică din Blaj, pentru că Papa Francisc a fost la Blaj şi la Sibiu şi atunci.

Expoziţia dedicată Papei Francisc va conţine obiecte care i-au aparţinut Papei Francisc, veşminte şi aşa mai departe, cu care a slujit, obiecte de cult sau piese care au avut un un rol în vizita Papei din România. Suntem în discuţii cu firma Dacia şi sperăm ca vineri să poposească la Sibiu şi Papamobilul realizat de Dacia şi îl vom expune în curtea palatului, pentru că Papamobilul Dacia a rămas în România şi atunci îl putem expune la Sibiu. (...)

Este în premieră o maşină parcată în curtea muzeului', a explicat managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă. Potrivit acestuia, Muzeul Naţional Brukenthal va prezenta publicului opt expoziţii în cadrul celei de a 30-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru.

FITS 30. Restricții de circulație în Sibiu

Primăria Municipiului Sibiu a anunţat luni, mai multe restricţii de circulaţie, începând de vineri, în zona centrală a oraşului, unde va avea loc cel mai mare festival din judeţ, Festivalul Internaţional de Teatru din România (FITS), unul dintre cele mai ample evenimente de acest gen din Europa, conform unui comunicat de presă.

'Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai amplu eveniment al oraşului, va avea loc anul acesta în perioada 23 iunie - 2 iulie. Pentru buna desfăşurare a acestuia vor fi necesare şi anumite restricţii de circulaţie şi închideri ale unor parcări din zona centrală. În acest sens, Comisia de Circulaţie a aprobat (...) închideri de circulaţie: în zilele de 23 iunie şi 2 iulie, în intervalul orar 23,00 - 00,15 se restricţionează traficul pe bulevardul Corneliu Coposu, zona cuprinsă între sensul giratoriu din Piaţa Unirii şi Sala Thalia.

De asemenea, în contextul închiderii bulevardului, strada Berăriei se va închide şi aceasta în intervalul orar menţionat între intersecţia cu strada Lucian Blaga şi bulevardul Corneliu Coposu. Aceste închideri sunt necesare pentru buna desfăşurare a spectacolelor cu drone, organizate pentru marcarea deschiderii şi respectiv închiderii Festivalului Internaţional de Teatru', se precizează în comunicat. Pe durata festivalul vor fi închise şi mai multe parcări şi locuri de parcare din zona centrală a Sibiului.

'Închiderea parcării Piaţa Teatrului, în perioada 19 iunie - 5 iulie; În parcarea de pe Cazarma 90, un număr de 22 de locuri de parcare vor fi rezervate în perioada 21-25 iunie pentru parcarea unui car alegoric ce va participa la programul Festivalului; Locurile de parcare din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu şi cele din laterala acestuia dinspre hotelul MyContinental vor fi ocupate cu logistica Festivalului în perioada 22 iunie - 3 iulie', mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel