EXCLUSIV  Fiul lui Che Guevara a murit. Hartmann: Este interesant de analizat de ce tinerii din ziua de azi refuză să vadă adevărul

Fotografie de la Gerhard Lipold: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tapet-mac-arta-stradala-wallpaper-4k-opera-de-arta-5949322/
Fotografie de la Gerhard Lipold: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tapet-mac-arta-stradala-wallpaper-4k-opera-de-arta-5949322/

Camilo Guevara March, fiul lui Ernesto Che Guevara, a murit, luni, la Caracas, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord, a anunțat, marți, președintele cubanez Miguel Diaz-Canel.

Analistul politic H. D. Hartmann a vorbit, pentru DC News, despre Camilo Guevara March, despre care spune că "a avut de suplinit lipsa adevărului despre viața tatălui său", dar și despre Ernesto Che Guevara, despre care spune că "a fost un lider sângeros".

"Camilo Guevara March, fiul liderului revoluționar comunist Ernesto Che Guevara, a murit într-o vizită în Venezuela. Conform comunicatului președinției cubaneze, acesta a făcut un atac cerebral. Avea 60 de ani și era unul din cei patru copii ai revoluționarei Aleida March. Din punct de vedere al relației sale cu lumea revoluționară, Camilo Guevara era cel care conducea Centrul de Studii Che Guevara din Havana, care studia istoria tatălui său.

Camilo Guevara March este fiul a doi revoluționari celebri, unul dintre cei doi care au condus revoluția din Cuba. Să nu uităm că tatăl său a fost frate de arme al celebrului Fidel Castro.

Fără discuții, acest fiu a avut de suplinit lipsa adevărului despre viața tatălui său. Să nu uităm că tatăl său a fost asasinat de către armatele oficiale boliviene, după ce acesta a început o revoluție țărănească în Bolivia. Camilo Guevara March a fost executat pe loc și ani de zile nu s-a știut nimic despre moartea lui. Fiul său, Camilo Guevara March, avea 5 ani când tatăl său a fost executat.

Che Guevara a studiat medicina alături de Fidel Castro, în Mexic, unde s-au și cunoscut.  Alături de el a reușit să înfrângă dictatura lui Batista din Cuba. După aceea s-a certat cu prietenul său de revoluție, părăsind Cuba. Legendele spun că ambii și-au dorit să conducă țara după un model marxist-leninist foarte diferit. Che Guevara și-a dorit o revoluție țărănistă, pe când Fidel Castro a visat industrializarea Cubei", a declarat, pentru DC News, analistul politic H. D. Hartmann.

 

"Fidel Castro și Che Guevara au fost revoluționari sângeroși"

 

"Nu a reușit niciunuia dintre cei doi. În Bolivia, Che Guevara va fi asasinat. Fidel Castro va muri în funcția de președinte, peste 50 de ani de la victoria de la Havana. Dar Cuba a rămas o țară săracă. În general, Che Guevara s-a bucurat de o mare recunoaștere internațională, mai ales după revoluțiile studențești de la Paris din 1968, unde o parte din aceste revoluții au fost mauriste. 

Atât Fidel Castro, dictatorul Cubei, cât și Che Guevara au fost revoluționari sângeroși. Crimele lui Fidel Castro în Cuba sunt recunoscute istoric.  

Este interesant de analizat de ce tinerii din ziua de azi refuză să vadă adevărul despre acești doi lideri pe care îi adulează și îi consideră lideri extrem de carismatici", a mai spus analistul politic H. D. Hartmann.

 

Camilo Guevara March era directorul Centrului de Studii Che Guevara din Havana

 

Licențiat în dreptul muncii, Camilo Guevara March a fost director al Centrului de Studii Che Guevara din Havana, o instituție dedicată perpetuării operei și gândirii lui "Che".

Născut în 1962, a fost al doilea dintre cei patru copii ai luptătorului de gherilă ucis de armata boliviană în 1967 avuți împreună cu soția sa cubaneză Aleida March, de asemenea combatantă.

Che a mai avut o fiică (Hilda, care a murit în 1995), născută dintr-o căsătorie anterioară cu peruana Hilda Gadea.

Camilo Guevara March a fost tatăl a trei fiice, născute din două căsătorii separate.

Puțin cunoscută atât în Cuba, cât și în străinătate, Aleida, sora sa mai mare, medic de profesie, este cea care reprezintă de obicei familia la ceremoniile și omagiile dedicate lui "Che".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel