Fiul lui Dumitru Buzatu, primele declarații după ce tatăl său a fost arestat pentru mită. Bogdan Chirieac: O analiză corectă

Fiul lui Dumitru Buzatu, primele declarații după ce tatăl său a fost arestat pentru mită. Bogdan Chirieac: O analiză corectă / Foto: Captură video
Fiul lui Dumitru Buzatu, primele declarații după ce tatăl său a fost arestat pentru mită. Bogdan Chirieac: O analiză corectă / Foto: Captură video

Fiul lui Dumitru Buzatu a făcut primele declarații după ce tatăl său a fost arestat pentru mită. 

Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui care a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de 1,25 milioane de lei, a făcut primele declarații după ce tatăl său a fost arestat. Potrivit acestuia, Dumitru Buzatu și Emil Savin, cel care l-ar fi denunțat la DNA, erau prieteni de foarte mulți ani. El a spus că a aflat despre faptul că tatăl său a fost prins în flagrant de la televizor.

"A venit un echipaj de la DNA la locuința mea și îl căuta pe domnul Buzatu, dar evident că nu era acolo pentru că era locuința mea. Au plecat, nu au făcut percheziții sau ceva. Eu locuiesc separat de tatăl meu", a spus acesta.

Întrebat ce știe despre relația dintre tatăl său și Emil Savin, Tudor Buzatu a spus: "Știu că sunt amici de foarte mulți ani. În principal mergeau la pescuit din când în când pe proprietatea domnului Savin. Mergeam și eu uneori, cu domnul Popica. (...) Erau niște relații de amiciție și familiale prin alianță. Cu ginerele dumnealui făceam sărbători împreună câteodată, că e prieten foarte vechi de-al meu".

Ce a vorbit Dumitru Buzatu ci tatăl său

Întrebat când a vorbit ultima dată cu tatăl lui, acesta a declarat: "Am vorbit ieri. A avut dreptul la apelul telefonic. Mi-a spus să avem grijă de animalele lui, de fermă, să văd ce fac mai departe, să îmi cresc copilul...".

Atunci când a fost întrebat dacă Dumitru Buzatu se consideră vinovat, Tudor Buzatu a spus că nu a avut astfel de discuții cu tatăl lui.

"Asta judecătorii vor hotărî vinovăția sau nevinovăția, felul în care s-au întâmplat lucrurile. Eu sunt încrezător în justiția din România și voi aștepta deznodământul pe care îl vor da instanțele", a spus el.

Bogdan Chirieac: Familia Buzatu va duce acest stigmat al șpăgii

Ulterior, declarațiile lui Tudor Buzatu au fost comentate de către analistul politic Bogdan Chirieac.

"Eu personal nu îl cunosc pe Tudor Buzatu, dar cei care l-au cunoscut au o impresie foarte bună, un tânăr sârguincios, un tânăr politicos, un tânăr pus pe muncă, deci să nu aruncăm și asupra lui Tudor Buzatu critica legitimă care merită aruncată asupra lui Dumitru Buzatu.

Nu știu dacă știa (despre mită n.r.), dar văd că fiul său nu îl cauționează în declarația respectivă și face o analiză corectă pentru că, într-adevăr, familia Buzatu va duce acest stigmat al șpăgii văzută la televizor, la toți membrii familiei, probabil la toți cunoscuții. Înțeleg că și alaiul cu care umbla baronul de Vaslui când a ieșit din fermă a fost tot pus la pământ, percheziționat, ceea ce este absolut în regulă din punctul meu de vedere", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel