Fiul lui Osama bin Laden, expluzat fără drept de apel din Franța. Acuzațiile care i se aduc

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Omar bin Laden, fiul liderului al-Qaeda, Osama bin Laden, a primit interdicția de a se întoarce pe teritoriul Franței, a anunțat recent ministrul de interne al țării.

Omar, în vârstă de 43 de ani, a locuit în ultimii ani în regiunea Normandia, unde s-a remarcat prin talentul său de pictor, realizând tablouri, potrivit BBC.

Fiul lui Osama bin Laden, expulzat din Franța

Totuși, noul ministru de interne, Bruno Retailleau, a semnat un ordin care îi interzice permanent intrarea în Franța, acuzându-l pe Omar bin Laden de promovarea terorismului pe rețelele sociale, în urma unor postări controversate de anul trecut. Acestea ar fi fost legate de comemorarea morții tatălui său, Osama bin Laden, mai notează BBC.

În 2023, Omar bin Laden a părăsit Franța după ce permisul său de ședere a fost revocat pentru o perioadă de doi ani, în contextul postărilor respective. Potrivit presei franceze, decizia autorităților a fost motivată de conținutul sensibil publicat online, care a stârnit critici și temeri legate de glorificarea terorismului. 

Omar bin Laden locuia în Franța din 2016, după ce a obținut dreptul de ședere prin căsătoria cu Zaina Mohamed Al-Sabah, născută Jane Felix-Browne, cetățean britanic.

Cu toate acestea, Bruno Retailleau a subliniat că interdicția actuală este definitivă, precizând că bin Laden "nu va mai putea intra în Franța orice motiv ar avea". După expulzarea sa, Omar s-a întors în Qatar, unde a locuit anterior împreună cu soția sa.

Relația complicată cu tatăl său

Născut în Arabia Saudită, Omar este al patrulea fiu al lui Osama bin Laden. În 2000, acesta s-a distanțat de tatăl său, după ce a urmat un stagiu de pregătire în tabere jihadiste din Afganistan, declarându-i că nu dorește să fie asociat cu uciderea civililor.

De-a lungul anilor, Omar bin Laden a avut o relație complicată cu figura paternă. Într-o carte de memorii publicată în 2009, Omar a descris viața sa din copilărie în condiții adesea precare, în timp ce tatăl său se ascundea de agențiile internaționale de informații. Deși a renunțat la ideologia violentă a lui Osama bin Laden, unii l-au acuzat că l-a apărat pe tatăl său, vorbind despre acesta ca despre un om "blând", cu un cod moral strict.

După moartea lui Osama bin Laden în 2011, în timpul unei operațiuni a forțelor speciale americane în Pakistan, Omar a criticat dur modul în care a fost tratat trupul tatălui său, acuzând Statele Unite că au încălcat legea internațională prin faptul că nu i-au acordat o înmormântare tradițională. Trupul lui Osama a fost aruncat în mare după ce a fost transportat la o bază americană din Afganistan pentru identificare, mai scrie BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel