Fiul preferat al lui Trump, în România. Analiza lui Bogdan Chirieac

RTV
RTV

Marți dimineață, Donald Trump Jr., fiul cel mare al fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a sosit în România, aterizând pe Aeroportul „Aurel Vlaicu” din București.

Evenimentul Trump Business Vision, pentru care Adrian Thiess a cedat drepturile de exclusivitate postului România TV, a fost o oportunitate pentru Donald Trump Jr. de a sublinia importanța economică a regiunii est-europene. În cadrul declarațiilor acordate presei imediat după aterizare, Trump Jr. a evidențiat potențialul pe care îl vedea în această zonă a Europei, sugerând că Estul devine o alternativă dinamică la un Vest european aflat în stagnare.

"Există un potențial pentru estul Europei. Vedem că lucrurile nu mai au foarte mult sens în Vestul Europei, tocmai de aceea Estul este cel care are acum această oportunitate," a afirmat Trump Jr., potrivit declarațiilor oferite reporterilor România TV.

Afirmațiile sale au venit într-un moment în care Europa de Est începea să câștige teren în fața marilor economii occidentale, având o creștere economică semnificativă și atrăgând tot mai multe investiții străine. În acest context, prezența lui Donald Trump Jr. la evenimentul de la București a reprezentat un semnal important pentru investitorii americani și pentru mediul de afaceri din România.

La 46 de ani, Donald Trump Jr. este cunoscut în special pentru rolul său de om de afaceri și pentru implicarea sa în compania imobiliară a familiei, Trump Organization. În calitate de vicepreședinte executiv al acestei organizații globale, Trump Jr. a fost implicat într-o serie de proiecte imobiliare de anvergură, inclusiv Trump International Hotel and Tower din Chicago și Trump Soho din New York.

Cu o educație prestigioasă la Școala de Business Wharton a Universității din Pennsylvania, absolvită în anul 2000, Trump Jr. a urmat pașii tatălui său în lumea afacerilor, concentrându-se pe extinderea imperiului imobiliar al familiei. Totuși, implicarea sa în activitățile de afaceri a fost adesea dublată de o carieră politică activă, în special în sprijinul campaniei prezidențiale a tatălui său din 2016.

Implicarea sa în politică l-a adus adesea în centrul atenției și al controverselor. În timpul campaniei din 2016, Donald Trump Jr. a fost acuzat de participarea la întâlniri cu oficiali ruși, investigată ulterior în contextul acuzațiilor privind influențarea alegerilor americane. Deși aceste investigații nu au dus la acuzații formale împotriva sa, ele au amplificat dezbaterile în jurul influenței familiei Trump asupra politicii globale.

Bogdan Chirieac: Acest trio dintre Statele Unite, Israel și România înseamnă prosperitate

„Din capul locului, Donald Trump Jr., invitat de România TV la București, s-a declarat Est European. Mama sa e din Cehia, a spus că a fost crescut de bunicul său ceh, vorbește perfect nu doar limba engleză, cunoaște situația din Estul Europei, consideră că sunt mari oportunități de afaceri în această zonă, ne-a oferit, de asemenea o viziune despre campania de la prezidențiale a lui Donald Trump, seniorul. A spus ceea ce știam și noi în România, faptul că nu poți cere unor birocrați să ia decizii de mii de miliarde de dolari când ei nu au condus un chioșc în viața lor. Așa e și în România - oameni care n-au condus nimic au pe mână bugete de miliarde de euro din bugetul țării.

A fost o prezență foarte distinsă în lumea oamenilor de afaceri români, dar și în lumea americanilor care lucrează în România. De asemenea, mie mi s-a părut extrem de importantă vizita ministrului israelian al Cercetării și Dezvoltării, venit tot la solicitarea România TV. A urcat pe scenă cu Donald Trump Junior, dând un mesaj din partea Israelului atât pentru România, cât și pentru Statele Unite. Dacă lucrurile vor merge bine, acest trio dintre Statele Unite, Israel și România înseamnă prosperitate, dezvoltare și un progres uriaș pentru țara noastră, pentru că primele două sunt state extrem de dezvoltate”, a precizat analistul Bogdan Chiriac, pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel