Flammkuchen, rețeta cu tradiție din Germania. Mai bună decât pizza clasică!

Flammkuchen este o rețetă cu tradiție preparată în Germania, dar și în Franța. Este muuult mai bună decât pizza clasică! Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 4 bile aluat de pizza
 350 g bacon
 2 cepe mari
 200 g ricotta
 3 linguri smântână
 nucşoară
 sare
 piper

Vezi și: Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!

Cum se prepară

Prepară aluatul de pizza după reţeta preferată şi lasă-l să crească o oră. Taie baconul cubuleţe şi prăjeşte-l într-o tigaie la foc mediu pentru câteva minute, până ce îşi lăsă o bună parte din grăsime, potrivit retetepractice.ro. Strecoară baconul şi lasă-l deoparte. În aceeaşi tigaie căleşte ceapa tăiată solzişori cu un praf de sare, până ce s-a înmuiat, dar nu o lăsa să se caramelizeze. Dă şi ceapa deoparte.

Combină ricotta cu smântână, un praf de nucşoară, sare şi piper. Întinde cu făcăleţul o bilă de aluat de pizza până ce se subţiază. Aşază-l într-o tigaie de fontă sau antiaderentă încinsă. Sparge bulele care apar la suprafaţă şi lasă-l până ce se rumeneşte pe una din părţi.

Odată gătit blatul tartei, dă-l de pe foc şi unge-l cu 1/4 din compoziţia de brânză pe partea nerumenită, aşază 1/4 din solzişorii de ceapă şi 1/4 din baconul gătit. Dă tartele la broiler (ideal) sau la cuptorul cât mai bine încins pentru 6-8 minute, până ce se rumenesc şi deasupra. Repetă procesul şi pentru celelalte 3 porţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel