Flammkuchen este o rețetă cu tradiție preparată în Germania, dar și în Franța. Este muuult mai bună decât pizza clasică! Iată cum se prepară.
Ingrediente
4 bile aluat de pizza
350 g bacon
2 cepe mari
200 g ricotta
3 linguri smântână
nucşoară
sare
piper
Vezi și: Ceapă cu ton. Rețeta italiană de Cipolle tonnate. Este delicioasă!
Cum se prepară
Prepară aluatul de pizza după reţeta preferată şi lasă-l să crească o oră. Taie baconul cubuleţe şi prăjeşte-l într-o tigaie la foc mediu pentru câteva minute, până ce îşi lăsă o bună parte din grăsime, potrivit retetepractice.ro. Strecoară baconul şi lasă-l deoparte. În aceeaşi tigaie căleşte ceapa tăiată solzişori cu un praf de sare, până ce s-a înmuiat, dar nu o lăsa să se caramelizeze. Dă şi ceapa deoparte.
Combină ricotta cu smântână, un praf de nucşoară, sare şi piper. Întinde cu făcăleţul o bilă de aluat de pizza până ce se subţiază. Aşază-l într-o tigaie de fontă sau antiaderentă încinsă. Sparge bulele care apar la suprafaţă şi lasă-l până ce se rumeneşte pe una din părţi.
Odată gătit blatul tartei, dă-l de pe foc şi unge-l cu 1/4 din compoziţia de brânză pe partea nerumenită, aşază 1/4 din solzişorii de ceapă şi 1/4 din baconul gătit. Dă tartele la broiler (ideal) sau la cuptorul cât mai bine încins pentru 6-8 minute, până ce se rumenesc şi deasupra. Repetă procesul şi pentru celelalte 3 porţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News