Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" a asigurat până la 1 octombrie asistenţă medicală pentru 41.000 de pacienţi internaţi continuu, peste 35.000 de spitalizări de zi şi aproximativ 80.000 de consultaţii medicale în ambulatoriu de specialitate, a declarat, miercuri, comandantul unităţii medicale, Florentina Ioniţă-Radu
"Spitalul Militar asigură un număr foarte important de internări continue şi servicii de spitalizare de zi. Numărul a crescut cu peste 8%. Până la 1 octombrie am asigurat asistenţă medicală pentru 41.000 de pacienţi internaţi continuu, peste 35.000 de spitalizări de zi şi aproximativ 80.000 de consultaţii medicale în ambulator", a afirmat comandantul la ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.
Potrivit acesteia, indicele de complexitate a cazurilor rezolvate a crescut şi la fel au crescut şi veniturile realizate prin serviciile acordate de unitatea medicală.
"În acest moment, pentru anul 2019, Spitalul Militar Central are un buget care este reflectat prin ceea ce obţinem de la Casa de Asigurări în urma serviciilor prestate şi din contribuţia importantă a Ministerului Apărării Naţionale, un buget de peste 750.000.000 lei", a spus medicul militar.
Ea a precizat că numai în acest an au fost investiţi în Spitalul Militar Central peste 63.000.000 lei în aparatură şi infrastructură.
"Pe de o parte, trebuie să refacem clădirile care sunt emblematice şi, pe de altă parte, trebuie să avem grijă să acordăm un act medical de calitate pacienţilor noştri şi pentru acest lucru trebuie în permanenţă să ne upgradăm modul în care există, modul în care sunt dotate sălile de operaţii. În perspectiva apropiată ne preocupă să facem blocurile ATI 1 şi 2, o parte din blocurile operatorii şi - foarte important - să realizăm un pat de mare ars cu tot ce înseamnă acest lucru", a arătat comandantul, care a spus că Spitalul Militar Central este o instituţie cu "rădăcini profunde" în evoluţia societăţii româneşti.
Dr. Florentina Ioniţă Radu a precizat că unitatea medicală este una de elită, este spital regional de categoria 1A, cu 1.250 de paturi.
"Conferinţa Anuală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central este dedicată anul acesta împlinirii a 188 de ani de la semnarea certificatului de naştere a acestei profesii, din care ultimii 130 de ani de excelenţă medicală prin funcţionarea neîntreruptă în actuala locaţie, inaugurată la 25 septembrie 1889. Actul de naştere al SUUMC este 13 septembrie 1831, prin Decretul semnat de către spătarul Alexandru Ghica. Dezvoltarea ulterioară a acestuia, în special după ce Carol Davila a fost numit comandant, a determinat necesitatea identificării unei locaţii strategice, situată în apropierea Gării de Nord, pentru construcţia unui spital modern în accepţiunea acelei vremi", a afirmat Florentina Ioniţă Radu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu