Florin Andone, atacantul legitimat până în această vară la Brighton, trage o concluzie dură despre nivelul jucătorilor echipei naţionale.
"De-abia aștept să revin la lot! Chiar dacă nu mă expun eu prea mult pe rețelele sociale, să știi că în privat am fost mereu aproape de colegii de la lot și de staff-ul tehnic. Am vorbit mult cu Vlad Chiricheș. Nu mai spun de cum am trăit toate meciurile…
Ușor n-a fost, la ce rezultate au venit… Uite, chiar vreau să știe oamenii ce cred! Nu trebuie, nu avem de ce să ne ascundem... Da, nu suntem nici măcar o copie mai mică a ceea ce era cândva naționala României! E adevărat! Și acum, nouă ne e greu înaintea tuturor, tocmai pentru asta. Suntem o echipă din ce în ce mai tânără, iar pentru viitor lucrurile se pot schimba.
Pentru prezent însă, câți suntem la cluburi de top din campionate tari? Și, din cei care suntem, atât de puțini, câți jucăm?! Dacă privești lucrurile astea realist și îți răspunzi sincer, atunci îți dai seama că nici n-ar trebui să ai așteptări prea mari pentru prezent. Nu e nicio problemă la nivel de selecționeri sau de staff. Nu e nicio problemă legată de faptul că vrem sau nu vrem să dăm totul. Noi vrem și dăm totul totul! Problema reală este că acum, azi, acesta e nivelul nostru! Ăștia suntem și trebuie să ne acceptăm așa. Pentru viitor, repet, sunt sigur că lucrurile se pot schimba. Că suntem încă în putere și potențial avem. Și avem și mulți tineri cu potențial", a spus Florin Andone, conform Digisport.
Invitat în emisiunea La Sud prin Sud-Est, Dorinel Munteanu a explicat de ce niciunul dintre reprezentanţii Generaţiei de Aur nu este în sectorul administrativ al fotbalului românesc.
"Cum se face că din Generaţia de Aur nu e nimeni în structurile administrative? Pe Gică Popescu l-au eliminat cu procurorii. Dar sunt atâţia fotbalişti care au avut rezultate. În structurile de conducere nu îi vedem pe cei din Federaţia de Aur. Ar putea să se ocupe", a punctat Val Vâlcu.
"Dacă ai fost un jucător bun, nu înseamnă că trebuie să fii un antrenor bun sau un conducător bun. Trebuie să continui, să îţi placă ce faci. Sigur, au fost şi cazuri nefericite ale colegilor mei, care au sperat la nişte funcţii şi nu şi-au realizat obiectivul, nu au câştigat. Nu ştiu de ce nu sunt. Câţiva dintre colegii mei au îmbrăţişat această meserie de antrenor. Ca să conduci un club nu e uşor. Poate nu suntem capabili. Am fost buni să facem ce am ştiut, să jucăm fotbal, să aducem oameni la stadion", a replicat Dorinel Munteanu.
"Chiar dacă ne-am alia cu toţi foştii mei colegi, sunt instituţii în care nu poţi să ajungi, ce să spun", a mai punctat fostul mijlocaş al Generaţiei de Aur.
După ce Alin Toşca s-a retras din echipa naţională înainte de Liga Naţiunilor, Alex Mitriţă i-ar fi informat pe secunzii lui Edi Iordănescu că nu va mai răspunde convocărilor.
Celor doi li s-ar putea alătura Alexandru Maxim şi Vlad Chiricheş, doi dintre fotbaliştii criticaţi după meciurile din Liga Naţiunilor disputate de tricolori.
Invitat în emisiunea La Sud prin Sud-Est, Dorinel Munteanu, românul cu cele mai multe selecţii în echipa naţională (134) a vorbit despre acest subiect şi a încercat să explice de ce aceşti fotbalişti renunţă atât de uşor la prima reprezentativă.
"Eu cred că este o problemă la nivelul atmosferei din cadrul lotului. Nu doar aceşti jucători s-au retras, ţinem minte şi de Mirel Rădoi, au mai fost şi alţii. Atmosfera spune totul!
Un jucător ca Mitriţă poate câştiga meciuri, dacă e în formă bună. Dar nu sunt agreaţi! Nu e o atmosferă propice la echipa naţională pentru performanţă!", a declarat Dorinel Munteanu, exclusiv pentru DC NEWS şi Lider FM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News