Dincolo de tot ceea ce e ”politically correct” în această națiune, de diplomație și argumente și contraargumente, premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații care demonstrează că subevaluează capacitatea de analiză critică a românilor.
Iată afirmațiile premierului Florin Cîțu care, în contextul dat, nu produc doar uluire, ci revoltă, pentru că, în cele din urmă, vorbim despre efecte imediate asupra românilor, indiferent că sunt din categorie privilegiată sau nu:
- ”Nu înghețăm pensiile”. Pensiile nu cresc, nu scad, nu sunt ajustate cu rata inflației, dar nici nu sunt înghețate? Păi cum vine asta? Adică cum ai putea să afirmi că nu îngheți pensiile, în acest caz?
- ”Pensiile sunt mai mari în 2021 decât în 2020”. Deci le spune pensionarilor că le-au fost mărite pensiile cu 14% în septembrie 2020, ce mai vor în 2021? Vor avea majorare cu 3% în 2022. Și când a vorbit despre majorarea cu 8% a pensiilor în 2021 era campanie electorală, ca să știți. Nu se mai pune!
- ”Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 vor fi prelungite”. Abureală mai mare nu există. Cine mai are vouchere de vacanță din 2019? Să fim serioși! A avut cineva un voucher de vacanță în 2020 și l-a lăsat să expire? Așa ceva nu există! E ca și cum cineva v-ar da o sumă de bani și o aruncați. Deci ce prelungește din 2019 și 2020? Și mai spune și că ”voucherele de vacanță din 2021 vor fi acordate în 2022”. Dacă s-ar aplica ceea ce afirmă premierul, atunci vorbim despre o amânare a aplicării unei prevederi. Deci, nu le primiți acum, le primiți la anul. Dar la anul, ar trebui să le primiți și pe cele pentru anul curent, respectiv 2022. Adică oamenii vor lua două vouchere de vacanță în 2022? Nici vorbă! În fapt, în 2021 nu se dau vouchere de vacanță.
- ”Sporurile au fost înghețate”. Marea reformă, lupta cu sporurile de stres, de muncă pe calculator, de te miri ce are un rezultat fantastic: nu mai cresc sporurile. Păi aveau de gând să le majoreze? Care e marea ajustare economică? Se declară, cu jumătate de gură, că au fost înghețate, că se va rezolva în Parlament și vor fi uitate într-un sertar la fel ca pensiile speciale.
Afirmațiile sunt atât de greșit transmise și de neasumate încât pur și simplu provoacă multă indignare. Și nu prin măsurile transmise în sine, ci prin felul superior de a le transmite. Pare, din aceste afirmații, că românii sunt considerați analfabeți funcțional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News