EXCLUSIV  Florin Jianu critică multitudinea de idei de la Finanțe: Nu de propuneri ducem noi lipsă. Vom pierde cu toții!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Național al Înteprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a vorbit despre bugetul de stat pe 2024, din perspectiva mediului de afaceri.

"Din perspectiva mediului de afaceri, cheia implementării unui buget o reprezintă viteza cu care programele sunt puse în aplicare. Dincolo de intenţii, de alocări, viteza implementării programelor este cheia. Dacă este să ne uităm la Ministerul Economiei - am văzut un număr de 18 de programe.

"Cu toţii vom avea de pierdut"

Dacă nu le implementăm cu viteza adecvată mediului de afaceri, aşa încât pe parcursul anului să treacă toate etapele cu privire la deschiderea programelor, evaluarea, contractarea, implementarea lor - şi acelaşi lucru este valabil şi pentru fondurile europene -, atunci cu toţii vom avea de pierdut, pentru că foarte mulţi bani din perspectiva bugetului naţional vin din fondurile europene, din acei 7,2% menţionaţi ca fiind pentru investiţii. Cred că 40&% vin din Fondul de Coeziune, 30% din PNRR şi restul din bugetul naţional. Ori, cu atât mai mult pentru programele europene, dar şi pentru programele naţionale, viteza de implementare a acestor fonduri este cheia.

"Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, nu de idei puse în practică"

Din perspectiva modificărilor fiscale, nu de idei și propuneri ducem noi lipsă. Se pare că, la Ministerul de Finanţe, este o zonă foarte fecundă, productivă în ceea ce înseamnă multitudinea de idei. Dar nu despre asta e vorba în economie. Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, nu de idei puse în practică. Şi noi putem furniza un număr nesfârşit de iei, dar, la sfârşit, vom pierde cu toții, pentru că nimeni nu mai ştie cum stau de fapt lucrurile", a spus Florin Jianu, la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel