EXCLUSIV  Florin Manole (PSD) a spus de ce crede că USR nu este un partid progresist / video

Foto Facebook Petre Florin Manole
Foto Facebook Petre Florin Manole

Florin Manole, președintele Partidului Social Democrat Sector 1, a spus de ce, în opinia lui, USR nu este un partid progresist.

Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a fost invitat la emisiunea „Generația Schimbării“, la DC News, unde a spus de ce USR nu e un partid progresist.

„Văd că în societatea românească progresismul are din ce în ce mai  mult o tentă diferită față de la nivel european. Nu înțeleg de ce USR-ul este considerat un partid progresist. Sunt libertarieni în USR, foarte mulți. Claudiu Năsui e unul dintre ei. A fost chiar ministru. Sunt conservatori în USR. L-aș include aici inclusiv pe Nicușor Dan, un conservator care a plecat din USR pe o temă de Gay Rights (n.r. Drepturile persoanelor LGBTQ+), la Referendumul pentru Familie.

Dacă vă uitați pe felul în care abordează ei taxarea, la fel. Toată clasa politică progresistă și social-democrată din Europa susține taxarea progresivă, USR este ferm împotrivă.

Dacă un profesor de științe politice stă și inventariază tot, nu văd care sunt acele ingrediente care ar putea să facă din USR un partid progresist.

A fost un mare scandal legate de criminalizarea și mai aspră a consumului de droguri. A fost inițiată o lege de către doamna Lavinia-Corina Cosma, deputat USR de Mureș.

Progresismul este, după opinia mea, înțeles greșit în România. USR-ul e pus greșit în barca asta, pentru că economic ei sunt complet invers. S-au și autodefinit de dreapta, chiar amuzantă, neo-pașoptistă. Eu am făcut istorie și mi s-a părut foarte interesant. Nu mi-a explicat nimeni niciodată ce înseamnă neo-pașoptist și suna așa vintage.“, a spus, la DC News, Florin Manole.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel