Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a cerut marţi demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, despre care a afirmat că este 'în situaţie de incompatibilitate şi cu suspiciuni penale'.
'Am venit astăzi aici pentru a-i cere doamnei Armand ceea ce cei din USR au cerut întotdeauna când au existat suspiciuni în legătură cu un om politic, şi anume demisia. Considerăm că, dacă USR a rulat acest mesaj timp de ani de zile, ar trebui să fie acum consecvenţi şi, atunci când cineva, în cazul ăsta Clotilde Amand, este în situaţie de incompatibilitate şi cu suspiciuni penale, pentru că Agenţia Naţională pentru Integritate a trimis Parchetului toate documentele necesare, atunci când se întrunesc astfel de condiţii, omul politic trebuie să facă un pas înapoi până când, dacă se întâmplă să fie declarat nevinovat, poate să revină pe scena politică', a spus Manole, la sediul Primăriei Sectorului 1.
'Aici avem o speţă simplă. Doamna Armand pare că nu înţelege că nu se poate pune pe sine manager de proiect (...), sunt anumite subtilităţi pe care un primar în funcţie ar trebui să le ştie. Faptul că nu le ştie nu are nicio relevanţă şi nu scuză cu nimic, răspunderea este aceeaşi. Doamna Armand va răspunde, dar până atunci, aflându-se într-o situaţie de incompatibilitate, într-un conflict de interese, trebuie să facă un pas în spate', a mai spus Manole.
Liderul consilierilor locali PSD Sector 1, Daniela Popa, a afirmat că a făcut sesizarea către ANI cu privire la Clotilde Armand pentru că aceasta s-a numit manager de proiect şi a încasat 'venituri în plus'.
'Doamna Armand se victimizează în continuare pe Facebook, spunând că o atacă oculta mondială. Noi am făcut o sesizare şi o anunţăm că am făcut şi vom face în continuare sesizări atâta timp cât încalcă legile statului român şi atâta timp cât dumneaei nu îşi îndeplineşte funcţia de primar. Să explic confuzia care s-a creat la nivelul primăriei Sectorului 1. Practic, doamna Armand, de la sine putere, primar, a dat dispoziţie de primar prin care s-a numit manager de proiect pe un proiect cu fonduri europene şi a încasat nişte venituri în plus. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, din câte ştim noi, nicăieri în această ţară. Primarii îşi pot suplimenta veniturile, indemnizaţia, cu un procent de 25% din salariu, dar dacă primăria, per ansamblu, aparatul de specialitate prin funcţionari şi specialişti din primărie, implementează proiecte cu fonduri europene', a spus Daniela Popa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News