Florin Petre, bâlbăială, în direct, la Antena 3 CNN: Cu dovada în fața, nu recunoaște ce a declarat despre explozie, conform postării Primăriei Crevedia

Primarul Florin Petre s-a bâlbâit în direct la televizor, când a fost confruntat cu o postare pe Facebook a Primăriei Crevedia.

Update:

Administratorul paginii de Facebook a comunei Crevedia își asumă responsabilitatea pentru postarea de pe pagina de Facebook a comunei Crevedia, în care primarul Florin Petre susținea că știa de situația de la stația GPL.

„În urma speculațiilor apărute in presa, respectiv pe postul Antena 3, in calitate de administrator al acestei pagini, îmi asum întreaga răspundere pentru informația eronata apărută in spațiul public.

În noaptea catastrofei, primarul Petre Florin mi-a solicitat sa postez pe pagina primăriei despre nefericitul eveniment, dar data fiind situația de la fata locului nu mi-a dat prea multe detalii.

Așadar, m-am “inspirat” de pe net (aveți in foto imaginea), si am postat câteva completări preluate de la site-uri de știri.

Citarea primarului de către mine, ca administrator, a fost eronata, de fapt eu cotând o știre, nu pe primar.

Îmi cer scuze pentru situația creată.

Atașez pozele elocvente“, se arată într-o nouă postare pe pagina de Facebook a comunei Crevedia.

CITEȘTE ȘI        -      Ciolacu: Voi propune excluderea primarului din Crevedia. Un primar care ”n-a știut” și căruia nu-i pasă de tragedie

Știrea inițială:

Primarul din Crevedia, Florin Petre, a fost confruntat în direct, la postul de televiziune Antena 3 CNN, cu o postare pe Facebook de pe pagina administrată chiar de Primăria Crevedia. În ciuda evidențelor, primarul a spus că e vorba de un fake (n.r. un fals).

În postarea de pe pagină se specifică faptul că Primarul Petre Florin știa că la stația GPL ilegală veneau cisterne și încărcau. Acesta este citat în postare în timp ce spune: „Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau“.

Florin Petre a început inițial să se bâlbâie.

„Nu este postat așa ceva pe pagina primăriei! Niciodată!“, a spus inițial primarul.

„Am găsit stația închisă și știam că e ilegală“, a adăugat el.

„Aveți televizorul în față?“, întreabă Radu Tudor, moment în care primarul îi spune că nu.

„O să primiți postarea pe telefon“, a completează Radu Tudor.

„Am înțeles! O fi un fake. Pe pagina primăriei nu s-a postat așa ceva. Eu sunt la primărie din 2016. Stația a funcționat legal până în 2020“, a mai precizat primarul.

Când vede postarea pe telefon, Florin Petre spune că nu este reală și începe să se bâlbâie.

„Ați identificat postarea? Este declarația dumneavoastră?“, întreabă Radu Tudor.

În acest moment se vede cum primarul arată postarea altcuiva din încăperea în care se află și îi zice că e un fake. 

„Nu v-am auzit!“, a insistat Radu Tudor.

„Nu este adevărat! E un fake. Sunt mai multe fake-uri făcute de câteva zile. Dă în mine și în primăria Crevedia“, spune primarul.

„Pagina aceasta pe care noi o prezentăm este un fake? Declarația dumneavoastră nu există?“, a insistat Radu Tudor.

„Este fake“, spune primarul.

„Afirmația vă aparține? Cum este, domnule primar“, insistă din nou Radu Tudor.

„Încearcă să dea în noi și să dezinformeze cetățenii. Vă doresc o seară frumoasă!“, se aude primarul.

După acest episod, transmisiunea video cu primarul s-a întrerupt, iar apoi acesta nu a mai vrut să intre în direct.

Redăm mai jos întreaga postare a Primăriei Comunei Crevedia din data de 27 august:

„În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

O persoană a murit, iar alte 46 au fost rănite și duse la spitale din București, opt dintre ele fiind intubate. 20 dintre răniți sunt pompieri. Conform premierului Marcel Ciolacu, patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

Cetățenii sunt rugați să țină geamurile închise, fumul fiind toxic, și să stea deoparte pentru a lăsa loc echipelor de intervenții să își desfășoare activitatea“, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Creveda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel