EXCLUSIV  Florin Roman i-a făcut portretul lui Nicolae Ciucă. Răzvan Dumitrescu: E mai mult militar decât politician?

Facebook Nicolae Ciucă
Facebook Nicolae Ciucă

Deputatul PNL Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-a făcut portretul premierului desemnat Nicolae Ciucă, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Cei de la USR au vrut susţinerea unui Guvern minoritar, dar văd că dacă e vorba de un astfel de Guvern al PNL, tonul se nuanţează. Cel puţin din ce am văzut până acum că a declarat domnul Cioloş, e destul de nuanţat, ba că susţin, ba că nu, ba că sunt anumite condiţii. Deci ce a invocat în discursul public pentru USR nu mai e valabil în cazul unui Guvern minoritar PNL. 

Cred că dl Ciucă răspunde tuturor problemelor, în sensul că are şi profilul unui tehnocrat. Domnia sa are şi puţine punţi cu ceea ce înseamnă politică, în afară de faptul că este membru PNL. Dl Ciucă, noi îl ştim bine, a avut mereu o linie clară între ceea ce înseamnă partea de ministru al Apărării şi partea de implicare foarte  activă. Dânsul este mai prezent în ultima perioadă în viaţa politică a PNL", a declarat Florin Roman la "Ce se întâmplă", emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu la DC NEWS TV. 

"Deci e mai mult militar decât politician?", a punctat Răzvan Dumitrescu. 

"Nu, e mai mult un ministru al Apărării Naţionale. E ceea ce un general cu patru stele ştie să facă foarte bine. Are un CV impresionant, este singurul general al Armatei Române care a condus Armata într-un conflict armat după Al Doilea Război Mondial. Este un om iubit şi apreciat de Armata Română", a mai precizat Florin Roman. 

Youtube video image

Ce spun Dacian Cioloş, dar şi Kelemen Hunor despre susţinerea Guvernului Ciucă 

„Nicolae Ciucă este un militar excepțional, care a muncit și a fost în teatrele de război. Pe palierul politic e o problemă. Nu este foarte uzual, în ultima perioadă... În țările democratice niciun militar nu a condus guverne. (...) Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu pe termen foarte lung, dar suntem deschiși la dialog”, a spus, joi, liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că va avea o discuție cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat să formeze guvernul.

„Repet, nu avem o problemă cu persoana lui Nicolae Ciucă. Aici e un principiu că, în vremuri normale, nu prea sunt guvernele conduse de militari, fie și în retragere. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluție, că este o situație excepțională”, a mai spus Kelemen Hunor.

Dacian Cioloş, pe de altă parte, nu vrea un Guvern minoritar PNL. 

„Nu putem să susținem un guvern minoritar... Un guvern minoritar nu poate să facă lucrul acesta nu poate să ia decizii cu majoritate, una e să ai vot de învestitură, alta e să ai o majoritate în Parlament care să ia decizii importante... Nu putem să susținem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate.... Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie acum de un guvern cu puteri depline.... PNL are de ales dacă vrea o majoritate sau dacă vrea să treacă doar un guvern susținut din umbră de PSD”, a precizat liderul USR joi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel