Florin Segărceanu, fostul căpitan nejucător al echipei de FedCup a României, a transmis un mesaj direct către Patrick Mouratoglou şi stafful Simonei Halep, după ce sportiva a fost depistată pozitiv cu roxadustat.
"La un moment dat ar trebui să primim niște răspunsuri, iar aceste răspunsuri ar trebui să vină din partea echipei lui Mouratoglou. Să fiu sincer, nu cunosc procedura. Eu sunt convins că aici nu e vorba doar de Simona, ci de un staff întreg. Eu știu felul în care funcționează în perioada asta de competiție. Știu, pentru că am stat lângă ea. În final, ceea ce cred eu că e foarte important e să se facă lumină în acest caz și că Simona nu a fost în cunoștință de cauză când a luat ceva.
Sportivul nu stă să verifice fiecare pastiluță, el are încredere în staff. Eu, sincer nu cred că are cum să fie o greșeală. Acum, că au încercat sau nu au încercat o formulă magică, aceste audieri vor dovedi. La cum o știu pe Simona, ea nu și-a dat acceptul și nu a dorit să facă așa ceva. Că poate cineva din echipă a vrut să-i introducă și niște săruri speciale, la asta pot să mă gândesc...
O să fie audieri, sunt avocați care se ocupă de acest caz, deci, probabil o să aflăm. Dar, este o chestie de durată. Această suspendare vine într-o perioadă dificilă. Ea a împlinit 31 de ani. E greu să spun cât de motivată ar fi ea să stea un an. E mult mai important să afle exact ce s-a întâmplat. În momentul în care ai încredere în echipa ta, ți se explică ce ți se dă și ai încredere. E important să demonstreze că ea nu a luat aceste substanțe în cunoștință de cauză.
Primul lucru și cel mai important e să se dovedească faptul că Simona nu a luat aceste substanțe în cunoștință de cauză. Pentru viitorul ei, această clarificare este esențială. Prima dată când am auzit, am crezut că e o glumă. Mie îmi e imposibil să cred că a luat în cunoștință de cauză. Ea e o fată orgolioasă, care ține foarte mult la imaginea ei. Lumea se împarte între cei care o susțin și cei care o acuză. Și să atârne asupra ta această suspiciune...
Eu cred că are deja o echipă formată. Aceste lucruri sunt confidențiale și cu cât se speculează mai puțin, cu atât mai bine. Această anchetă va avea un rezultat", a declarat Florin Segărceanu, citat de Digisport.
În anul 2000, Mihaela Melinte, campioana olimpică en-titre şi deţinătoarea recordului mondial la aruncarea ciocanului, a fost depistată pozitiv în cadrul Olimpiadei de la Sydney şi a fost anunţată că trebuie să plece din arenă cu câteva secunde înainte să arunce.
Tot în 2000 şi tot la Sydney, Andreea Răducan a rămas fără titlul olimpic pe care îl câştigase pe saltea, însă a fost anunţată că a fost testată pozitiv la pseudoefedrină înainte de finalele la bârnă şi la sol. Testul fusese făcut după finala de la individual compus.
În 2004, Adrian Mutu a şocat lumea sportului românesc după ce s-a aflat că a fost depistat pozitiv la cocaină. Juca la vremea aceea la Chelsea Londra. Fotbalistul a fost suspendat 7 luni, însă a reuşit să îşi relanseze cariera în Italia, unde a jucat pentru Juventus Torino şi AC Fiorentina. În 2010, Mutu a fost din nou depistat pozitiv la un astfel de test, de această dată la sibutramină, şi a fost suspendat 9 luni.
Halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv la stanozolol, un steroid sintetic, la Jocurile Olimpice din 2012. Roxana Cocoş, şi ea halterofilă, a fost depistată pozitiv la metaboliţi de stanozolol şi metenolon, la aceleaşi Jocuri Olimpice.
Şi Alexandru Dumitrescu, multiplu campion mondial şi european la Kaiac-canoe, a ieşit pozitiv la un hormon de creştere în 2016. În acelaşi an, Lucian Bote, campion mondial la box, a fost depistat pozitiv la ostarină, după un meci care se terminase la egalitate, scrie GSP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu