FMI ia la verificat sistemul bancar din cinci state

fmi
fmi

Fondul Monetar Internaţional (FMI) derulează teste de stres în rândul sistemelor financiare din Marea Britanie, Suedia, Olanda, Germania şi Luxemburg, a declarat un purtător de cuvânt al Fondului.

'În mod obişnuit perioada de timp în care se derulează fiecare evaluare se stabileşte la cererea autorităţilor din ţara respectivă', a precizat purtătorul de cuvânt al FMI. 'Autorităţile din Marea Britanie, Suedia şi Luxemburg au solicitat aceste evaluări în urmă cu câteva luni, la fel ca şi Germania şi Olanda', a adăugat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Aşa-numitul Program de Evaluare a Sistemului Financiar (FSAP) a devenit obligatoriu în luna septembrie pentru cele 25 de state de 'importanţă sistemică', printre care se numără şi 15 state din G20, în încercarea de a evita o repetare a crizei globale a creditului. 'FSAP-urile pentru aceste trei state europene, precum şi pentru Germania şi Olanda, se derulează în primul trimestru al acestui an', a adăugat purtătorul de cuvânt al FMI.

Examenele derulate de FMI însoţesc discuţiile care se poartă între miniştrii europeni de Finanţe cu privire la detaliile noilor teste de stres pentru băncile europene. Testele derulate de FMI vor fi independente de cele derulate de UE. Anul trecut, testele de stres derulate la nivel european nu au reuşit să scoată în evidenţă fragilitatea băncilor irlandeze, care la finele lui 2010 au obligat Irlanda să solicite un pachet de sprijin în valoare de 85 miliarde de euro de la UE şi FMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel