Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a afirmat, joi, că delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) aflată în România în perioada 6-14 noiembrie, s-a arătat nemulțumită de "lentoarea" cu care se introduce managementul privat la companiile de stat, dar și de ritmul privatizărilor.
În cadrul conferinței „Influenţa investiţiilor în creşterea independenţei energetice a României”, organizată de Focus Energetic, Rodin Traicu a arătat că negociatorii FMI "au o deficiență de înțelegere" a timpului în care trebuie să se întâmple introducerea managementului privat la companiile de stat. ”Problemele de fond s-au referit la lentoarea parcursului legislativ privind introducerea managementului privat. Se vedea clar că au o deficiență de înțelegere de a înțelege că sunt niște etape clare, referitor la niște timpi, vizavi de pașii care trebuie făcuți în momentul când publici anunțul, a angaja firma de hunting cu care vei încheia un contract, în cât timp își execută aceasta contractul pentru a ajunge la un rezultat final. Iar dorința lor este o treabă de 'zvâc', în trei săptămâni să se întâmple. În trei săptămîni se întâmplă în cadrul legal. Nu există cadrul legal, se întâmplă după cum spune legislația care guvernează achizițiile publice", a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei.
Acesta a precizat că, totodată, delegația Fondului Monetar Internațional s-a arătat nemulțumită și de ritmul privatizărilor, potrivit NewsIn.
”Se pare că o hotărâre a CSAT.... nu se pare, hotărârea CSAT de a nu mai privatiza pachetul de la Transgaz și deci o întoarcere de strategie i-a deranjat și au fost un pic mai vehemenți. Aceasta este o problemă strategică, CSAT este organul suprem de coordonare a strategiei în România, toată lumea trebuie să țină cont de ce se hotărăște în acest organ”, a explicat Traicu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu