Fondul Monetar Internaţional s-a referit la România într-un studiu publicat vineri şi în care menţionează că ţările care au cerut asistenţă financiară la sfârşitul anului 2008 revin acum la creşterea economică.
În document, Departamentul pentru Strategie, Politică şi Revizuire al FMI se referă la 29 de state, iar România pare a fi un exemplu de succes în ceea ce priveşte capacitatea de redresare economică, , informează sâmbătă Radio România Actualităţi, citat de Agerpres
Consilierul departamentului menţionat, James Rowe, a declarat că un număr de ţări au ieşit din criză cu niveluri foarte ridicate ale datoriilor. Unele din aceste ţări, printre care Ungaria şi Grecia, aveau deja datorii mari când au intrat în criză. Alte ţări, ca Irlanda şi Islanda, au început cu o datorie publică redusă, dar se confruntă în prezent cu dificultăţi din cauza unor noi datorii publice, care au venit ca urmare a deciziei de a-şi salva sistemele bancare.
Toate aceste ţări au în faţă un lung proces de restaurare a sustenabilităţii fiscale şi a credibilităţii pe pieţe - spune consilierul Rowe. „Este, însă, posibil să schimbi cursul economiei cu perseverenţă politică şi socială, aşa cum au făcut-o România, Letonia şi alte ţări lovite de criză“, a explicat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News