FMI susține că Legea pensiilor ar trebui modificată

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Fondul Monetar Internațional (FMI) susține că Legea pensiilor ar trebui modificată.

FMI spune că Legea pensiilor ar trebui să fie modificată sau măcar regândită aplicarea ei pe etape, potrivit Digi 24. Costul majorării pensiilor cu 40% în medie este unul mult prea mare pentru bugetul României.

Acelaşi lucru îl spune şi ministrul Finanţelor care anunţă că va fi nevoie de taxe şi impozite pentru a face rost de banii necesari. Totuși, dacă inițial s-a opus, ulterior Marcel Boloș a dat un aviz pozitiv pe noua Lege a pensiilor. Acesta susține că nu există sursă de finanțare pentru a acoperi tot impactul majorării acestor pensii. 

Vezi și: "Nu trebuie să venim în faţa cetăţenilor și să facem un joc politic". Nicolae Ciucă, anunț despre pensiile românilor

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) susțin că majorarea ar putea avea un impact de 0,5% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2024, afectând astfel ținta de deficit bugetar asumată de România, conform unor surse guvernamentale consultate de Economedia.

Raportul pe care FMI îl pregătește ar urma să conțină un paragraf în care s-ar sublinia faptul că proiecția prezentată nu include cheltuielile rezultate din implementarea noii legi a pensiilor, estimate la aproximativ 0,5% din PIB în 2024, și adițional 1% din PIB începând cu 2025, potrivit sursei citate.

FMI atrage atenția că "este necesar ca această componentă a legii (care implică cheltuieli de asemenea magnitudine) să fie reconsiderată, sau implementarea legii în forma propusă să fie reconsiderată”.

Vezi și:  Simona Bucura-Oprescu, ceartă cu Boloș, care a pus condiții pentru avizul la Legea Pensiilor: Românii merită pensii mai bune / „Cu ce cost, cine le plătește?” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel