Focaccia cu ceapă se face simplu și foarte rapid.
Făcută din puține ingrediente, ușor de găsit în orice bucătărie, focaccia va fi foarte crocantă și irezistibilă. Nu poate să nu mulțumească pe toată lumea.
Focaccia cu ceapă. Ingrediente:
550 de grame de ceapă,
sare și piper, după gust,
100 de grame de făină,
2 linguri de parmezan ras,
100 grame de mălai,
ulei de măsline extravirgin,
o jumătate de pahar cu apă
În primul rând, ceapa se curăță, se taie felii subțiri, care se pun într-un castron mare cu apă și sare. Lăsă feliile de ceapa să se odihnească aproximativ 2 ore.
După ce timpul a expirat, scurge feliile de ceapă și transferă-le într-un bol curat. Adăugă un strop de ulei în bol, un praf de sare și puțin piper. În acest moment, amestecă bine și adăugă parmezanul ras.
Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii
Apoi adaugă, puțin câte puțin, cele două făini, continuând să amesteci bine. În timp ce frămânți, adaugă și puțină apă, până aluatul obține o consistență densă.
O tavă de copt se tapetează cu pergament. Unge hârtia cu ulei și întinde aluatul. Pentru ca focaccia să fie crocantă, unge aluatul cu ulei.
Rămâne doar să pui tava în cuptor și să gătești la 200 de grade timp de 10 - 15 minute. Savurează focaccia crocantă alături de toată familia. Poftă bună!
Vezi si:
Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.
Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.
Ingredientele de care aveți nevoie:
cartofi - 5-7 bucăți;
albuș de ou - 2 bucăți;
sare,
boia măcinată,
piper negru și ienibahar măcinat.
Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.
O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine
Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!
Vezi si:
Ouăle sunt bune pentru a fi consumate sub diferite forme: fierte, prăjite, în deserturi. Dar puține persoane știu că ouăle pot fi și marinate.
Ați încercat vreodată să le murați? Dacă nu, este timpul să deschideți frigiderul. Mai jos veți găsi trei rețete. Metoda de gătit este aceeași, doar ingredientele sunt diferite.
Pentru ouă marinate cu sfeclă aveți nevoie de:
- o sfeclă roșie fiartă, curățată de coajă și tăiată bucăți mari,
- un pahar de suc de sfeclă roșie (puteți folosi apa în care a fiert sfecla).
- 1 cană de oțet de mere,
- jumătate de ceapă tocată,
- ⅓ cană de zahăr,
- 3 semințe de cardamom,
- un anason stelat,
- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Pentru ouă marinate cu curry aveți nevoie de:
- 1 cana oțet de mere,
- ¾ cană apă
- ¼ ceapă tocată,
- ¾ cană de zahăr,
- 3 semințe de cardamom,
- 1 linguriță de semințe de muștar,
- 1 lingură curry galben,
- 6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Pentru ouă marinate cu tarhon aveți nevoie de:
¾ cană oțet de mere,
¾ cană apă,
¼ ceapă tocată,
2 crenguțe de tarhon proaspăt,
1 linguriță de semințe de muștar,
½ cană zahăr,
6 ouă fierte tari, curățate de coajă.
Reţeta pas cu pas
Decojiți ouăle și puneți-le într-un borcan. Într-o cratiță, combinați oțetul, apa (sau sucul de sfeclă roșie), ceapa, zahărul și condimentele. Fierbeți marinada până când zahărul se dizolvă și ceapa este translucidă. În medie, durează cinci minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute.
Lichidul se toarnă peste ouăle din borcan. Lichidul ar trebui să acopere complet ouăle. Dacă faceți o rețetă cu sfeclă roșie, puneți sfecla fiartă și tăiată cubulețe în borcanul cu ouă.
Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate
Această legumă va da ouălor o culoare roșie și, în plus, veți avea și sfeclă murată. Închideți borcanul. Ouăle se vor marina în câteva zile.
Cu cât ouăle stau mai mult în marinadă, cu atât vor fi mai bune. Puteți păstra ouăle murate la frigider până la o lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News