Focaccia este îndrăgită de toată lumea, de aceea, astăzi, vă oferim o variantă cu dovlecei, pe care o puteți găti direct în tigaie. Veți avea nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face această alternativă excelentă la pâine.
Focaccia crocantă de dovlecei: rapidă și gustoasă!
Ingrediente pentru prepararea aluatului:
90 de grame de apă,
140 de grame de făină,
un praf de sare,
5 grame de drojdie,
30 de grame de parmezan,
60 grame brânză tartinabilă,
170 grame de dovlecei.
Într-un bol se pune făina și se adaugă drojdia dizolvată în apă călduță. Se amestecă bine până se formează aluatul care trebuie să fie moale. Dacă doriți, puteți pregăti aluatul folosind mixerul.
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Dovleceii se spală, se îndepărtează capete, apoi se dau prin răzătoare. Se storc bine se suc și se adaugă în aluat.
Continuați cu sarea, brânza tartinabilă și parmezanul, continuând să amestecați aluatul cu ingredientele adăugate.
Întindeți o foaie de hârtie de copt pe masa de lucru, ungeți-o cu ulei și puneți pe ea compoziția obținută.
Omletă țărănească la cuptor. Rețeta rapidă plină de savoare
Apoi luați a doua foaie de hârtie de copt și acoperiți compoziția. Întindeți aluatul cu mâinile și lăsați-l pentru o jumătate de oră să se odihnească. După ce a trecut timpul, ridicați hârtia de copt și puneți foaia de de aluat în tigaie, cu tot cu hârtia de copt dedesubt.
Focaccia se coace la foc mediu, cu capacul pus, aproximativ 5 minute. Apoi, întoarceți focaccia pe cealaltă parte, ajutându-vă de hârtia de copt. Puneți capacul și așteptați încă 5 minute.
Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
Odată coaptă, focaccia de dovlecei se transferă pe un vas de servire. Acum puteți aduce masă o gustare diferită de focaccia tradițională: va fi moale pe dinăuntru, dar crocantă și tentantă la exterior. Poftă bună!
Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice și consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Acum, focaccia este servită ca un aliment obișnuit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu