Focaccia din dovlecei și cartofi: nu ai mâncat niciodată legume atât de ușoare și delicioase

Focaccia din dovlecei și cartofi, nu ai mâncat niciodată legume atât de ușoare și delicioase. Sursa - pixabay.com
Focaccia din dovlecei și cartofi, nu ai mâncat niciodată legume atât de ușoare și delicioase. Sursa - pixabay.com

Din dovlecei și câțiva cartofi poți crea diferite mâncăruri rustice, dar mereu delicioase.

Rețeta de astăzi se poate face raid și ușor. Tot ce trebuie să faci este să dai prin răzătoare toate legumele.

Această focaccia este perfectă să fie servită ca un singur fel de mâncare sau ca un aperitiv. Va fi un fel de mâncare sățios și gustos, iar toată familia îți va mulțumi. 

Cu un kilogram de cartofi vei mulțumi pe toată lumea: rețeta uimitoare a bunicii

Dacă dorești să faci și un sos perfect pentru această focaccia rustică doar toacă puțin mărar și transferă-l într-un bol care conține 2 linguri de iaurt și 2 de maioneză. Apoi trebuie să adaugi 1 cățel de usturoi pisat și să amesteci bine pentru a obține un sos de însoțire super bun.

 

Pentru a găti focaccia ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 cană de făină,

2 linguri de sos de roșii,  

1 linguriță praf de copt,

3 cartofi,

120 grame de de mozzarella,

2 dovlecei,

100 ml ulei de măsline,

½ linguriță boia dulce,

piper și sare după gust,

3 ouă,

câte fire de pătrunjel tocat, 

câteva fire de ceapă verde.

 

Procedura de preparare

 

Dovleceii se spală și de sau prin răzătoare cu tot cu coajă. Transferă dovleceii rași într-un bol, adaugă sare și lasă-i să se odihnească un sfert de oră.

Între timp, se au prin răzătoare și cartofii curățai de coajă. Cartofii rași se pun în alt bol și se acoperă cu apă, ca să se elimine excesul de amidon.

Nu adăugați niciodată aceste ingrediente în aluatul de clătite: rezultatul va fi dezastruos

Într-un alt bol se pun ouăle și uleiul de măsline și se amestecă cu un mixer manual. Adăugați apoi făina și praful de copt și amestecă.

Dovleceii se strâng bine cu mâinile pentru a elimina lichidul. Apoi adaugă-i în bolul cu aluat. Tot acolo, se pun și cartofii rași, storși bine de excesul de apă.

Completează cu pătrunjel și firele de ceapă verde. Asezonează cu boia, sare și piper și amestecă bine cu ajutorul unei linguri.

Salată cu ananas pentru masa de Crăciun: trei rețete neobișnuit de gustoase

O tavă de copt se unge cu ulei și se toarnă aluatul obținut. După ce aluatul este nivelat și întins bine pe toată suprafața tăvii de copt, adaugă sosul de roșii și mozzarella tăiată bucățele mici.  

Acum trebuie doar să pui tava în cuptor și să lași focaccia să se coacă, 180 de grade, timp de 60 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel