Focar de HOLERĂ în Pakistan. Temperaturile ridicate și criza apei îngenunchează Asia de Sud

Fotografie creată de Ahmed akacha, de la Pexels
Fotografie creată de Ahmed akacha, de la Pexels

Un focar mortal de holeră legat de apa potabilă contaminată a infectat mii de oameni în centrul Pakistanului, în timp ce țara se confruntă cu o criză de apă exacerbată de un val de căldură brutal în Asia de Sud.

Temperaturile din unele părți ale Pakistanului și Indiei au atins niveluri record în ultimele săptămâni, punând viețile a milioane de oameni în pericol, pe măsură ce efectele crizei climatice sunt resimțite pe tot subcontinentul, potrivit CNN.

Cazurile de holeră au fost identificate pentru prima dată în Pir Koh, un oraș montan îndepărtat din provincia Balochistan, pe 17 aprilie. De atunci, peste 2.000 de persoane au fost infectate și șase au murit, potrivit dr. Ahmed Baloch, de la departamentul de sănătate din Baluchistan.

Locuitorii din Pir Koh spun că nu au acces la apă potabilă curat

Lipsa ploii din acest an a făcut ca iazurile din apropiere să se usuce, singura lor sursă de apă fiind o conductă care „ruginise și contaminase alimentarea cu apă”, a spus locuitorul local Hassan Bugti.

„Locuitorii sunt obligați să bea apă murdară”, a spus el. Prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a ordonat „măsuri de ajutor de urgență” pentru a reduce focarul de holeră din Pir Koh, iar armata a fost chemată să ajute la furnizarea de rezervoare mobile de apă pentru a asigura că apa potabilă curată ajunge la populație și pentru a înființa tabere medicale pentru a trata bolnavul.

Ce este holera

Holera este o boală diareică acută care ucide mii de oameni în întreaga lume în fiecare an. Se transmite usor, prin consumul de alimente sau apa contaminata cu bacteria fecala Vibrio Cholerae.

Oamenii de știință au avertizat cu privire la impacturile severe ale schimbărilor climatice asupra sănătății umane, creșterea temperaturilor încurajând răspândirea agenților patogeni periculoși, cum ar fi holera.

Focarul vine în timp ce Pakistanul se confruntă cu o criză gravă a apei și un val de căldură care debutează timpuriu, despre care Departamentul de Meteorologie din Pakistan a spus că este persistent în întreaga țară de la începutul lunii.

Jacobabad, unul dintre cele mai fierbinți orașe din lume, din provincia centrală Sindh, a atins 51 de grade Celsius (123,8 grade Fahrenheit) duminică și 50 de grade Celsius (122 grade Fahrenheit) cu o zi înainte.

Temperaturile medii ridicate în oraș în această lună au fost în jur de 45 de grade Celsius (113 de grade Fahrenheit).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel