Focuri de artificii impresionante în marile orașe ale lumii - VIDEO

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi cele mai impresionante focuri de artificii din marile orașe ale lumii.

Tradiția lansării focurilor de artificii în noaptea de Revelion are rădăcini adânci și este în strânsă legătură cu festivitățile de Anul Nou. Aceste spectacole spectaculoase și pline de culoare au devenit un simbol al sărbătoririi intrării în noul an la nivel global. Iată câteva aspecte cheie care explică originea și evoluția acestei tradiții fascinante.

Focurile de artificii au fost asociate cu sărbătorile de Anul Nou încă din vremea Imperiului Chinez, unde erau folosite pentru a alunga spiritele rele. În Europa medievală, se aprindeau focuri mari pentru a marca trecerea dintre ani. Aceasta se făcea și pentru a speria forțele malefice și a aduce noroc.

În perioada Renașterii și Barocului, artificiile au devenit populare în cadrul curților regale și aristocratice, fiind folosite în festivități grandioase. Ulterior, revoluția industrială a adus inovații tehnologice, iar artificiile au devenit mai accesibile publicului larg. În această perioadă, s-au organizat numeroase spectacole de artificii în diverse orașe europene și americane.

Ce simbolizează focurile de artificii



În Statele Unite, tradiția lansării focurilor de artificii este strâns legată de Ziua Independenței (4 iulie). Evenimentele spectaculoase de la acestă dată au contribuit semnificativ la popularizarea artificiilor.

În secolul al XX-lea, odată cu dezvoltarea pirotehniei, lansarea artificiilor a devenit parte integrantă a festivităților de Revelion din întreaga lume. Aceasta simbolizează începutul unui nou an, aducând optimism și bucurie. Focurile de artificii marchează apogeul festivităților de Anul Nou, creând un spectacol vizual impresionant.

Mai jos poți vedea cele mai impresionante focuri de artificii lansate în marile orașe ale lumii pentru a marca începerea lui 2024.

București

Youtube video image

Londra

Washington

Dubai, Burj Khalifa

Paris

Hong Kong

 

Tokyo

Las Vegas

Barcelona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel