Un bărbat de 37 de ani a murit și cel puțin 13 persoane, printre care și copii, au fost rănite în două zone ale Germaniei, din cauza focurilor de artificii.
Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost ucis și altul de 39 de ani a fost grav rănit în timpul focurilor de artificii de Revelion, în vestul Germaniei.
Cei doi bărbați sărbătoreau intrarea în noul an împreună cu un grup de 10 persoane. Potrivit martorilor, la scurt timp după miezul nopții, cei doi bărbați s-au despărțit de grup. Martorii au auzit apoi o bubuitură puternică, iar mai târziu i-au găsit la pământ, grav răniți, conform dpa.
Bărbatul de 37 de ani a murit în ciuda încercărilor de resuscitare, în districtul Hüchel din Hennef, în landul Renania de Nord-Westfalia.
Celălalt bărbat, de 39 de ani, a fost transportat la spital cu răni care îi pun viața în pericol.
Poliția crede că au fost aprinse focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Poliției.
Între timp, la Berlin, 12 persoane, inclusiv copii, au fost rănite în timpul focurilor de artificii de la o petrecere privată de Revelion. Toate persoanele rănite, dintre care cea mai tânără are 11 ani, au ajuns la spital.
În acest caz, poliția presupune că la petrecerea din zona Friedrichshagen s-au folosit artificii ilegale, deoarece nu se explică altfel numărul victimelor și gravitatea rănilor.
Un băiat de 12 ani a murit şi un altul a fost grav rănit într-un accident cu focuri de artificii în Olanda, a anunţat vineri poliţia, în pofida interdicţiei la nivel naţional de a folosi artificii în noaptea de Anul Nou din cauza pandemiei, informează France Presse.
Copiii se uitau la un adult care aprindea focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal când a avut loc incidentul în Haaksbergen, în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Germania.
Copiii nu au avut nimic de-a face cu incidentul, potrivit poliţiei, care a anunţat că a arestat un bărbat şi a deschis o anchetă.
În ajunul Anului Nou, olandezii lansează în mod tradiţional focuri de artificii pe străzi şi în grădini, o practică populară care provoacă numeroase răniri.
Guvernul a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv pentru a evita supraîncărcarea spitalelor copleşite de epidemie.
În 2019, peste 1.300 de persoane au fost tratate pentru răni provocate de focuri de artificii. După interzicerea focurilor de artificii în 2020, acest număr a scăzut cu 70%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci