Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă și arată ce ar trebui făcut pentru ca oamenii şi animalele să nu aibă de suferit în urma focurilor de artificii din noaptea de Revelion.
"Este un fenomen extrem de periculos, atât pentru oamenii în vârstă, femeile însărcinate, bolnavi, precum și pentru animale. În fiecare sfârșit de an se produc numeroase accidente din cauza petardelor sau artificiilor. Este o teroare care a luat amploare, o traumă fizică și psihică împotriva animalelor și a oamenilor. Guvernul Ciucă ar trebui să intervină imediat, să emită un act normativ care să interzică petardele și jocurile de artificii în localități.", a declarat Marinescu.
"Mai mult, sancțiunile ar trebui să fie exemplare. Aici vorbim despre infracțiuni, cruzimi la adresa animalelor. Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive este foarte blândă, permisivă, și ar trebui adaptată noii realități, doar cu sancțiuni penale, după modelul Legii de protecție a animalelor care prevede sancțiuni de până la 3 ani de închisoare.", a subliniat Marius Marinescu.
"Facem un apel și către persoanele care observă indivizi care folosesc petarde sau artificii să anunțe imediat Poliția pentru a fi sancționați și a putea preveni eventuale evenimente tragice.", a mai spus Marinescu.
"Urez DC News, cititorilor, iubitorilor de animale și tuturor românilor un călduros La Mulți Ani!", a conchis senatorul Marius Marinescu.
Revelion 2022. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a făcut un apel cu privire la pericolul petardelor și artificiilor atât în cazul oamenilor, cât și în cazul animalelor de companie. Iată ce articole pirotehnice de divertisment pot fi utilizate.
În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, iubitorii de animale atrag atenția asupra faptului că petardele și artificiile sunt un adevărat coșmar. De ce? Ei bine, foarte multe animale de companie se pierd, speriate fiind de zgomotul puternic.
Un apel a fost făcut, în acest sens, și de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Pe pagina de Facebook, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au transmis că "petardele nu sunt periculoase doar pentru oameni. Foarte multe animale de companie se pierd în fiecare final de an, terorizate de zgomotul petardelor."
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a mai informat că "articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F1 și P1 pot fi utilizate."
"Acestea sunt obiecte pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor, respectiv articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot redus.", a adăugat DGPMB în postarea de pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News