Foie gras, ciocolată şi vin franţuzesc, pe lista cadourilor de la ASF după falimentul Euroins

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut mai multe achiziţii... de lux în ultima săptămână, cu scopul de a face cadouri de Paşte. Printre aceste produse se numără vin franţuzesc, foie gras, dar şi ciocolată. În total, au fost cheltuiţi aproximativ 30.000 lei. 

Cumpărăturile pentru cadourile de Paşti au fost făcute de ASF prin SEAP, platforma electronică de achiziţii din România, iar câştigătoare a fost firma Le Menoir, cu care autoritatea are legături mai vechi, după cum scrie Europa Liberă

Au fost, astfel, achiziţionate 140 de Coşuri Chez Maxim 19%, 140 de Coşuri Chez Maxim 9%, 10 coşuri Fantastique 19% şi 10 coşuri Fantastique 9%. Conform ofertelor disponibile pe pagina firmei respective, preţul coşurilor este mai mare decât cel cu care le-a cumpărat ASF, care a plătit între 70 şi 330 lei pe bucată, în funcţie de produse. 

Astfel, coşurile mai ieftine conţin doar vin şi prăjituri, iar cele scumpe au vin franţuzesc, terină sau foie gras şi cozonac. 

În urmă cu doar 2 luni, ASF a cumpărat de la aceeaşi firmă, conform sursei citate, o sticlă de şampanie în valoare de 170 de euro, iar acum doi ani şi anul trecut, cadouri de Paşte şi Crăciun. 

De altfel, în 2022, ASF a fost singurul client al firmei din SEAP, iar achiziţiile au avut o valoare de 172.000 lei şi au constat în sticle de şampanie şi coşuri cadou. În 2021, achiziţiile au fost de doar 84.000 lei. 

Reprezentanții ASF nu au răspuns solicitării Europa Liberă de a explica de ce au nevoie de aceste cadouri și cum au ales firma.

Amintim că în urmă cu o lună, ASF a decis retragerea licenţei de funcţionare a Euroins, liderul de pe piaţa RCA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel