Folosești gel dezinfectant? Iată ce greșeli poți face

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

De luni bune, gelul dezinfectant este unul dintre cele mai folosite obiecte de curățare și igienizare. Iată ce greșeli poți face atunci când îl folosești.

 

 

Alegeri prezidentiale 2024

Pandemia i-a obligat pe oameni să fie mai atenți la igiena personală, iar specialiștii spun că atunci când nu ai la îndemână apă și săpun, ideal este să folosești dezinfectantul.

Cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când folosesc gelul dezinfectant:

1. Nu toate tipurile de gel dezinfectant care se găsesc pe piață sunt bune. Specialiștii le recomandă doar pe cele care conțin cel puțin 60% sau 70% alcool, pentru că numai ele pot omorî microbii, bacteriile și virusurile. Citește cu atenție eticheta înainte de a cumpăra un gel dezinfectant.

2. Nu îl folosești îndeajuns. Așa cum specialiștii recomandă spălarea mâinilor timp de 20 de secunde, tot atâta timp trebuie să igienizezi mâinile și cu gelul dezinfectant.

3. Ai mereu grijă la cantitate. Dacă nu folosești o cantitate considerabilă de gel, atunci faci acest lucru degeaba.

4. Nu îl folosești peste tot. Este extrem de important să ai grijă cum te cureți pe mâini. Fiecare parte a mâinilor care nu este corect curățată, lasă loc microbilor să acționeze, iar acest lucru nu este deloc în beneficiul tău.

5. Ai grijă la depozitarea lui. Trebuie să ai grijă la instrucțiunile de păstrare de pe etichetă. Producătorii fac mereu astfel de precizări pentru că doar atunci când acestea sunt respectate cu adevărat, gelul dezinfectant are calitățile dorite.

6. Un alt lucru important de menționat este faptul că gelul dezinfectant nu trebuie folosit dacă ești murdar la propriu pe mâini. De ce? Pentru că nu are suficient contact cu pielea ca să acționeze în consecință.

7. Trebuie să ții mereu cont și de data de expirare inscripționată pe ambalaj. Dacă aceasta a fost depășită, atunci proprietățile gelului dezinfectant nu mai sunt aceleași, se degradează treptat, deci mai puțină eficiență în ceea ce privește protecția împotriva virusurilor, informează Publika.md.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel