Fond de ZILE NEGRE. La cât trebuie să se ridice. Cum să-ți ”programezi” banii

Fond de zile negre, cum să-ți ”programezi banii”/ foto pexels Karolina Grabowska
Fond de zile negre, cum să-ți ”programezi banii”/ foto pexels Karolina Grabowska

Dacă nu știi de unde să începi pentru a-ți asigura o situație economică stabilă în viitor, află că primul pas ar trebui să fie fondul de zile negre, care trebuie calculat de fiecare, în funcție de propria situație. 

Analistul economic Iancu Guda a vorbit, la Digi24, despre cum ar trebui să avem grijă de banii noștri. În primul rând, conform acestuia, trebuie să avem puși deoparte un fond de urgență sau, altfel spus, bani pentru zile negre. Acest fond diferă de la persoană la persoană și de la familie la familie. 

Ce valoare trebuie să aibă fondul de zile negre

Conform economistului, ”fondul de urgență, de zile negre” trebuie ”să acopere undeva la 6 luni din cheltuielile lunare ale familiei”. ”Dacă avem cheltuieli lunare de 1.000 de euro, să spunem, trebuie să avem undeva la 6.000 de euro în depozite bancare” a subliniat Iancu Guda. 

”După ce ne-am asigurat că avem acest fond de rezervă realizat, trecem la a doua prioritate, respectiv rambursarea anticipată a creditelor ipotecare” a  punctat acesta. Iancu Guda subliniază că avem nevoie, pentru aceasta, de investiții. Conform acestuia, ”trebuie să ne gândim la un portofoliu diversificat de acțiuni și obligațiuni, iar, cel mai ușor, pentru oricine, care nu are studii sau timp să se documenteze, să facă cercetare, este să investești în indicele bursier.”

În același timp, a amintit de pilonul III, atenționând că este o mare problemă cu privire la cine va plăti pensiile angajaților de astăzi. 

Previziuni sumbre pentru 2022

Sfaturile sale sunt esențiale cu atât mai mult cu cât anul 2022 nu se anunță a fi unul bun, din contră. Conform unei alte intervenții a analistului, din aprilie 2022, ne vom confrunta cu o situație economică dificilă, când costurile vor fi semnificativ majorate la utilități și combustibil. Totodată, el a vorbit despre ”creșterea dobânzilor mai ales pentru creditele recent contractate”. ”La un credit ipotecar, în primul an, mai mult de jumătate din rata lunară este dobândă și dacă nu au o dobândă fixă, atunci dublarea dobânzilor - pentru că vorbim cel puțin de dublarea dobânzilor - va înseamna o creștere a ratelor lunare cu cel puțin 50%” subliniază Iancu Guda. 

Citește mai mult aici: Scenariu negru pentru români. Iancu Guda anticipează cel puțin o DUBLARE a dobânzilor. Creștere a ratelor lunare cu 50%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel