Fondatorul Alibaba, Jack Ma, predă primul curs în calitate de profesor la Universitatea din Tokyo, după retragerea din imperiul tehnologic

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, predă primul curs în calitate de profesor la Universitatea din Tokyo, după retragerea din imperiul tehnologic
Fondatorul Alibaba, Jack Ma, predă primul curs în calitate de profesor la Universitatea din Tokyo, după retragerea din imperiul tehnologic

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a susținut prima sa prelegere în calitate de profesor invitat la Universitatea din Tokyo, în timp ce antreprenorul chinez de profil înalt se retrage din imperiul său de afaceri, în urma represiunii de la Beijing.

Ma, care a fost profesor de engleză înainte de a deveni una dintre cele mai de succes figuri de afaceri din China, a predat studenților la un seminar special de două ore, în seara zilei de 12 iunie, despre filozofia managementului și cum poate fi obținut succesul, potrivit unui comunicat de la Universitatea din Tokyo, vineri.

Discursul lui Ma – adresat studenților din Japonia, China, India, Malaezia și din alte părți – s-a bazat pe „experiența sa bogată și cunoștințele de pionierat despre antreprenoriat și inovare”, se adaugă la comunicatul de presă, citat de CNN.

Cândva un antreprenor extravagant și deschis, Ma a dispărut în mare măsură din vizorul publicului după ce a criticat autoritățile de reglementare chineze în timpul unui discurs la Shanghai la sfârșitul anului 2020.

La câteva zile după discursul său, Beijingul a anulat IPO-ul de succes al grupului său Ant, care era de așteptat să fie cea mai mare ofertă de acțiuni din istoria omenirii. Acțiunea a marcat începutul unei represiuni de reglementare fără precedent asupra industriei de internet din China și a sectorului privat, inclusiv o amendă record de 2,8 miliarde de dolari pentru Alibaba Group pentru încălcarea regulilor antitrust.

De atunci, Ma și-a păstrat un profil foarte scăzut și a petrecut mai mult timp în străinătate, inclusiv în Hong Kong, Spania și Japonia, acasă la prietenul său și investitorul Alibaba, CEO-ul SoftBank, Masa Son.

Locația lui Ma a atras un interes continuu, deoarece era perceput ca fiind reprezentativ pentru încrederea antreprenorială a Chinei.

În martie, s-a întors în China continentală pentru a sprijini un plan de restructurare de referință al Alibaba, care a împărțit compania în șase unități separate. Întoarcerea sa a fost o mișcare simbolică și probabil un „eveniment media planificat” de Beijing, menit să potolească temerile sectorului privat, potrivit analiștilor.

Ma a apărut în public mai des în acest an, cu un accent mai vizibil pe cercetare și predare. În aprilie, Universitatea din Hong Kong a anunțat că Ma se va alătura școlii sale de afaceri pentru următorii trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel