Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept „salvatorul Hidroelectrica", a analizat joi, de la ora 11.00, la DC News, în cadrul „Borza Analytica", ultimele evoluții politice și economice din România.
Printre subiectele abordate la „Borza Analytica" s-a regăsit și celebrul „Formular 600", care a stârnit în spațiul public multe nelămuriri și tensiuni. Remus Borza a precizat că Formularul 600 reprezintă o măsură utilă, comunicarea fiind de fapt principala problemă a guvernanților.
„Foarte multă prostie la PSD în comunicarea măsurilor, mai ales în zona fiscală. E politica racului. Un pas înainte și doi înapoi... (...) Fiecare măsură gândită de această coaliție are o logică din punct de vedere a construcției bugetare, însă nu este comunicată corect", a declarat Borza.
Remus Borza precizează că în ciuda speculațiilor, Formularul 600 se completează din 2012 de către persoanele cu profesii liberale. Noutatea cu care vine acest formular din 29 decembrie 2017 o reprezintă noile profesii incluse pe listă. Adică, pe lângă avocați, notari, executori, practicieni în insolvență, se adaugă dezvoltatorii imobiliari, artiștii și ziariștii.
„Și acum, ipocrizia beneficiarilor Formularului 600... Formularul acesta nu este invenția doamnei Mirela Călugăreanu (Președinte ANAF). Ordinul 600 nu a apărut acum, din neant, în decembrie. Ordinul acesta îl completează profesiile liberale, însemnând avocați, notari, executori, practicieni în insolvență. Eu am completat în dublă calitate, din 2012, de la 1 iulie. Dările acestea trebuie plătite de toată lumea. Deci, prima minciună. Formularul 600 nu s-a născut pe 29 decembrie 2017. S-a născut pe 1 iulie 2012. 90% dintre cei care au obligația completării acestui formular o fac din 2012 și vorbesc de notari, de avocați, de executori, de practicieni în insolvență. Cu ce a venit nou ordinul 4140... Din momentul mutării de la angajator la angajat a CAS-ului și a CASS-ului cu 1 ianuarie anul ăsta, sunt afectate două categorii profesionale care trebuie să-și plătească și ele, și anume: cei care obțin venituri din cedarea folosinței, adică mafia imobiliară, care construiește pe persoană fizică, ca să nu plătească 16% impozit pe venit și TVA de 19%, ci TVA de 5%. Cei mai vocali sunt cei 2800 de contribuabili pe drepturi de autor, adică cei din presă", a precizat Remus Borza.
Borza subliniază faptul că Formularul 600 nu se adresează decât categoriilor menționate și se referă la veniturile înregistrate pe 2017.
„Obligația completării Formularului 600 revine unor oameni știutori de carte. Avocați, notari, practicieni în insolvență, marii artiști, ziariști. Formularul 600 se referă la veniturile realizate în 2017. Atenție, Formularul 600 nu e o decizie de impunere, e o declarație a unor venituri pe care deja le-ați realizat (...) Șmecherii care au făcut atâta bâlci, care câștigă zeci de mii de euro pe la televiziuni. Un realizator, un scriitor bun, e normal să plătească și el acel 35%, CAS și CASS. Statul, în prostia lui, a zis bă, voi sunteți băieți cu gura mare
, cei din presă, cei din mafia imobiliară, profesiile liberale, cu foarte multe conexiuni, vouă vă facem hatârul să plătiți 35% la salariul minim pe economie, la 1900 de lei. Credeți că există vreun ziarist, vreun creator de opere de artă care să câștige doar 1900 de lei pe lună?"
Remus Borza mai amintește faptul că termenul de depunere al formularului a fost prelungit pentru 31 martie și poate fi trimis atât prin poștă, prin recomandată, dar și online.
Vă reamintim că „Borza Analytica" este un concept nou de emisiune care va putea fi urmărită la DC News în fiecare joi, de la ora 11.00. Remus Borza va analiza principalele subiecte ale săptămânii care afectează sau influențează România.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu