Forţele aeriene americane investesc într-un avion ultramodern, ca cele din Star Wars. Cum va arăta Blended Wing Body, nava cu aripi pliabile (VIDEO)

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Americanii lucrează la un prototip de avion militar inspirat din aeronavele din Star Wars.

Forțele Aeriene Americane au optat pentru compania JetZero în vederea dezvoltării unui avion cu un concept inovator de inspiraţie Star Wars. Investiția în tehnologia Blended Wing Body, care sugerează un potențial avion cu aripi pliabile, reconfirmă interesul US Air Force pentru aeronave capabile să transporte încărcături utile mai mari cu un consum redus de combustibil.

Noul design combină elegant aripile cu fuselajul, ceea ce va face ca rezistenţa aerodinamică să se reducă la cel puțin 30%. Acest demers a fost subliniat de Forțele Aeriene Americane într-o declarație oficială.

„Această eficiență sporită va permite o rază de acțiune extinsă, mai mult timp de staționare și o eficiență sporită a livrării încărcăturii utile”, care sunt „vitale pentru a reduce riscurile logistice”, spun reprezentanţii US Force. „Suntem într-o cursă pentru o superioritate tehnologică cu ceea ce noi numim o provocare de ritm, un adversar formidabil”, a declarat Frank Kendall, secretarul US Air Force, făcând referire la China.

Pentagonul va furniza companiei JetZero 235 de milioane de dolari în următorii patru ani „pentru a duce la bun sfârșit demonstrația”, a declarat Tom O’Leary, cofondator și director executiv al JetZero, în cadrul evenimentului, adăugând că obiectivul este un prim zbor programat până în 2027.

„Există un potențial real în această tehnologie de a ajuta la creșterea semnificativă a eficienței combustibilului, iar acest lucru va duce la îmbunătățiri nu doar în ceea ce privește eficiența și capacitățile forței noastre, ci și în ceea ce privește impactul nostru asupra climei”, a mai spus Kendall.

Iată cum va arăta Blended Wing Body:

                   

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel