Forțele de Apărare ale Israelului au omorât trei ostatici din Gaza. ”IDF i-a identificat greșit... trupele au deschis focul asupra lor”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Armata israeliană a identificat greșit trei ostatici din Gaza și i-a omorât.

Forţele de Apărare ale Israelului declară că trei ostatici israelieni din Gaza au fost identificați greșit ca o amenințare și împușcați mortal.

”În timpul luptelor din Shejaiya (în nordul Gazei), IDF i-a identificat greșit pe trei ostatici israelieni ca fiind o amenințare. Ca rezultat, trupele au deschis focul asupra lor și au fost uciși”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, la o conferință de presă.

”În timpul căutărilor și verificărilor în zona în care a avut loc incidentul, a apărut o suspiciune cu privire la identitatea celor decedați. Cadavrele lor au fost transferate pe teritoriul israelian pentru examinare, după care s-a confirmat că erau trei ostatici israelieni”, a adăugat el.

Ostaticii au fost identificați drept:

- Yotam Haim, răpit de pe kibbutzul Kfar Aza

- Samer Talalka, răpit de pe kibbutzul Nir Am

- Un alt ostatic de sex masculin al cărui nume a fost cerut să nu fie publicat de către familie

Regret profund

IDF a început imediat să revizuiască incidentul, a declarat Hagari.

”IDF subliniază că aceasta este o zonă de luptă activă în care au avut loc lupte în ultimele zile. Lecții imediate au fost învățate din eveniment, care au fost transmise tuturor trupelor IDF din teren. IDF își exprimă profund regretul cu privire la incidentul tragic și își trimite condoleanțele sincere familiilor. Misiunea noastră națională este să găsim pe cei dispăruți și să aducem toți ostaticii acasă”, a spus Daniel Hagari, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel