Forțele israeliene se află în centrul orașului Gaza. Netanyahu susține că atacurile sunt un succes extraordinar

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Atacul terestru în Fâșia Gaza a început acum zece zile.

Israelul a anunţat marţi seară că a atacat peste 14.000 de ţinte Hamas de la începutul războiului împotriva grupării islamiste în urmă cu o lună şi că trupele sale luptă "în adâncurile" Gaza City, principalul oraş din enclava palestiniană, pentru prima dată în mulţi ani.

"Pentru prima dată în decenii, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) luptă în inima oraşului Gaza", a declarat Yaron Finkelman, comandantul Comandamentului de Sud al armatei israeliene. Trupele israeliene au pătruns terestru în Fâşie în urmă cu zece zile, după câteva săptămâni de atacuri continue de artilerie lansate de pe teritoriul israelian şi de bombardamente intense. Totodată, armata israeliană a anunţat că militarii săi au reuşit să încercuiască oraşul Gaza, unde se concentrează cea mai mare parte a populaţiei palestiniene. 

Forțele israeliene sunt un succes extraordinar, susține Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că atacurile forţelor aeriene, navale şi terestre israeliene asupra Fâşiei Gaza sunt un "succes extraordinar", la o lună de la începutul războiului împotriva grupării islamiste Hamas.

"Aş dori să vă spun că ceea ce vedem pe teren, din rapoartele pe care le primim eu şi cabinetul de război şi din discuţiile cu comandanţii şi soldaţii, este un succes extraordinar", a spus Netanyahu, care a vizitat baza militară Tzelim, situată la circa 25 de kilometri de Fâşia Gaza.

"Nu intenţionăm să ne oprim, intenţionăm să continuăm până la final", a subliniat el, pe fondul presiunii internaţionale tot mai mari pentru o încetare umanitară a focului în Fâşia Gaza, unde aproximativ 1,5 milioane de palestinieni au fost strămutaţi, în contextul colapsului spitalelor şi al penuriei de apă potabilă, alimente, medicamente, electricitate şi combustibil, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel