Forţele lui Gaddafi au făcut patru victime într-un atac în Misrata. Doi copii au murit

Gaddafi
Gaddafi

Patru persoane, între care doi copii, au fost ucise şi alte zece au fost rănite, vineri, de tirurile de obuze şi rachete lansate asupra unor case la Misrata, a declarat un purtător de cuvânt al rebelilor din acest oraş situat la 200 de kilometri est de Tripoli, relatează AFP.

"Forţele lui Gaddafi continuă să tragă orbeşte în locuinţele din Misrata. Astăzi (vineri), patru martiri, dintre care doi copii cu vârste mai mici de patru ani, au murit", a declarat acest purtător de cuvânt sub acoperirea anonimatului, informează Mediafax.

"Aceste persoane au fost ucise la ele acasă şi, paradoxal, nu avem victime pe front", a declarat el, adăugâd că o persoană a fost ucisă joi şi alte 24 au fost rănite.

Potrivit lui, forţele loiale liderului libian "au început să tragă cu rachete şi obuze asupra oraşului încă de dimineaţă. Ulterior au avut loc lupte violente pe drumul de coastă".

Acest purtător de cuvânt a criticat din nou forţele NATO care, potrivit lui, nu şi-au îndeplinit "misiunea de a proteja civilii". "Civilii sunt ucişi la Misrata", a deplâns el.

"Vrem ca Franţa să preia comanda operaţiunilor la Misrata. Franţa trebuie să preia iniţiativa. Forţele sale sunt mult mai eficiente decât cele ale NATO", a declarat el, afirmând totuşi că "recunoaşte că avioanele NATO au distrus total cazarmele şi batalioanele lui Gaddafi din jurul oraşului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel