Forțele ucrainene au lovit un aerodrom militar din Rusia, vizând avioanele de război și instalațiile de bombe

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Ucraina a început o "campanie susținută de degradare a Forțelor Aeriene Ruse", lovind astfel un aerodrom militar rusesc.

O sursă din securitate a celor de la Sky News a declarat că operațiunea de joi seară a făcut parte dintr-o "campanie susținută de degradare a Forțelor Aeriene Ruse", la fel cum a făcut Ucraina cu Flota rusă din Marea Neagră.

Imaginile din satelit împărtășite de sursă au pretins că arată două avioane de vânătoare-bombardament SU-34 la baza aeriană Morozovsk din sudul Rusiei, precum și o structură albă înainte de atac.

O a doua imagine se presupune că arată consecințele, cu ambele aeronave și structura distruse.

Nu a existat nicio confirmare oficială din partea Ucrainei cu privire la atacuri

Oficialii ruși și mass-media locală au raportat un atac cu drone în orașul Morozovsk, potrivit postului de știri Kyiv Independent.

"Atac în masă"

Ei l-au citat pe guvernatorul regional care a declarat că apărarea aeriană rusă s-a confruntat cu un "atac în masă", care a lăsat unele părți ale zonei fără energie electrică.

Sursa de securitate ucraineană a declarat că "loviturile de precizie" ale Kievului au vizat avioanele SU-34 și "instalațiile de muniție cu bombe glisante" de pe aerodrom.

"Țintele au fost lovite pentru a diminua capacitatea Rusiei de a efectua lovituri aeriene asupra regiunii nord-estice a Harkovului", a declarat sursa, vorbind sub protecția anonimatului.

"Acest lucru va sprijini campania Ucrainei de a împinge forțele terestre rusești înapoi din teritoriile ocupate temporar", a completat sursa.

Baza aeriană a mai fost lovită și în aprilie, după cum a relatat Sky News, fiind vizate avioane SU-34 care erau folosite în atacuri cu bombe glisante.

Forțele rusești folosesc avioanele de război pentru a lansa lovituri asupra infrastructurii civile.

"În plus, aceste avioane sunt echipate cu tehnologie de bombe glisante, ceea ce le permite să lanseze bombe la o distanță mai mare de ținte", au precizat aceștia.

"Această lovitură va împiedica capacitatea Rusiei de a efectua astfel de lovituri în viitor și va permite trupelor UAF [forțele armate ucrainene] să respingă rușii cu o amenințare redusă de atac aerian", a încheiat sursa ce a dorit să-și păstreze anonimatul, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel