Fosila unui pinguin uriaş a fost descoperită pe o insulă din Noua Zeelandă.
Rămăşiţele fosilizate ale unei păsări preistorice masive, care nu putea zbura, cu o înălţime de 1,6 metri şi o greutate de circa 80 kilograme, au fost descoperite anul trecut pe Insula de Sud a Noii Zeelande, a anunţat miercuri Muzeul de Istorie Naturală Canterbury din Christchurch, citat de DPA.
Pinguinul, care a trăit cu 66 - 56 de milioane de ani în urmă, se adaugă unei faune gigantice, dar dispărute, din Noua Zeelandă, care includea un papagal şi un vultur uriaş, un liliac gigantic, pasărea moa şi alţi pinguini uriaşi.
Vezi și: Anca Serea a devenit mamă pentru a șasea oară. Cei doi părinți au postat imagini cu micuța
După ce a fost descoperită de un paleontolog amator în 2018, fosila a fost analizată de echipă compusă din specialişti de la Muzeul Canterbury şi Muzeul de Istorie Naturală Senckenberg din Frankfurt, care a concluzionat că rămăşiţele fosilizate aparţin unei specii de pinguin necunoscute anterior, care a primit numele de Crossvallia waiparensis.
Cea mai apropiată rudă cunoscută a Crossvallia waiparensis este Crossvallia unienwillia, o specie care a trăit în acelaşi timp şi a fost identificată dintr-un schelet fosilizat descoperit în Cross Valley din Antarctica în anul 2000.
Curatorul muzeului Canterbury, Paul Scofield, a declarat că asemănările dintre descoperirea fosilelor unor păsări asemănătoare în Noua Zeelandă şi Antarctica arată legătura strânsă dintre această ţară şi continentul glaciar.
"Când trăiau speciile Crossvallia, Noua Zeelandă şi Antarctica erau foarte diferite de ziua de azi - Antarctica era acoperită în păduri şi amândouă aveau clime mult mai calde", a explicat el.
Cea mai mare specie de pinguin care trăieşte în prezent este pinguinul imperial, care poate atinge de 1,3 metri înălţime şi o greutate de până la 23 de kilograme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News