Fost adversar al României la Mondialele din '94 şi '98, mort după un accident de maşină. A jucat şi la Real Madrid

Fotografie creată de Tucă Bianca, de la Pexels
Fotografie creată de Tucă Bianca, de la Pexels

Freddy Rincon, fostul adversar al României la Mondialele din 1994 şi 1998, a murit după un groaznic accident de maşină. 

Fostul star al fotbalului columbian Freddy Rincon, care a evoluat împotriva României la Cupele Mondiale din 1994 şi 1998, a încetat din viaţă miercuri, la Cali (sud-vestul Columbiei), la două zile după ce a fost victima unui accident rutier, au anunţat medicii săi, citaţi de AFP.

Rincon (55 ani) fusese spitalizat luni, în stare critică, după o coliziune violentă între un autobuz şi camioneta la bordul căreia călătorea.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat, în momentul internării fostului fotbalist, că Rincon a suferit un "traumatism cranio-encefalic grav".

Accidentul s-a produs în jurul orei 4:00 dimineaţa, când un autobuz al reţelei de transport în comun din Cali şi "o camionetă care transporta patru pasageri au intrat în coliziune", potrivit autorităţilor columbiene.

Supranumit "El Coloso" (Colosul), Freddy Rincon a fost unul componenţii "generaţiei de aur" a naţionalei Columbiei, alături de care a participat la la trei Cupe Mondiale consecutive (1990, 1994, 1998).

Rincon a fost integralist în meciurile pierdute de Columbia în faţa României la Cupele Mondiale din 1994 şi 1998 (3-1 şi 1-0 pentru tricolori).

La nivel de club, el a jucat pentru echipele Real Madrid, SSC Napoli, Palmeiras, Corinthians şi America de Cali, scrie Agerpres.

Accidentul, extrem de grav 

Accidentul a avut loc pe 12 aprilie în jurul orei 04:00 A.M. (09:00 GMT), când un autobuz din sistemul de tranzit din Cali şi “un autoturism care transporta patru pasageri s-au ciocnit”, potrivit lui Edwing Candelo, subsecretarul local pentru mobilitate.

El a mai spus că a vorbit cu un pasager din automobil care a spus că Freddy Rincon se afla la volan, scrie ştirileprotv.ro.

Tragedie în sporturile nautice. O tânără campioană a murit la doar 17 ani

Navigatoarea tunisiană Eya Guezguez, care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vara trecută, a decedat la vârsta de 17 ani, într-un accident survenit la antrenamentele echipei naţionale, au anunţat, luni, autorităţile, citate de AFP.

Accidentul s-a produs duminică, în momentul în care velierul pe care îl folosea împreună cu sora sa geamănă Sarra s-a răsturnat din cauza vântului puternic. Eya s-a înecat, dar sora sa a putut fi salvată.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel