Fost angajat al CIA, condamnat la 40 de ani de închisoare pentru cea mai mare scurgere de informații din istoria agenției

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Joshua Schulte, un inginer de software din New York, ar fi făcut "una dintre cele mai mari dezvăluiri neautorizate de informații clasificate". 

Joshua Schulte, un inginer de software din New York, a transmis datele către agenția de denunțare WikiLeaks în așa-numita scurgere de informații Vault 7 din 2017.

Procurorii, care au făcut presiuni pentru o pedeapsă pe viață, au spus joi, într-o declarație, că Schulte este vinovat de spionaj, piraterie informatică, sfidarea instanței, declarații false către FBI și posesie de imagini și videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Schulte a fost condamnat într-un tribunal federal din New York.

Scurgerea de informații Vault 7 a expus instrumente secrete de hacking și a dus la o serie de dezvăluiri jenante despre activitățile agenției.

"Cea mai mare încălcare a datelor din istoria CIA"

În acel an, WikiLeaks a dezvăluit detalii despre modul în care CIA a monitorizat guverne străine, presupuși extremiști și alte persoane, compromițându-le sistemele electronice și rețelele de calculatoare.

Potrivit procurorilor, aceasta a fost "cea mai mare încălcare a datelor din istoria CIA, iar transmiterea de către Schulte a informațiilor furate către WikiLeaks este una dintre cele mai mari dezvăluiri neautorizate de informații clasificate" din istoria SUA.

Anchetatorii care au lucrat la cazul scurgerii de informații au găsit mii de fotografii și videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor în apartamentul lui Schulte din Manhattan, într-un container criptat sub trei niveluri de protecție prin parolă.

Acesta a fost condamnat recent pentru patru capete de acuzare pentru spionaj și piraterie informatică, un cap de acuzare pentru minciună față de agenții FBI și a fost găsit vinovat și pentru posesie de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel