Fost astronaut NASA, declarație despre viața de pe Marte

foto: Freepik
foto: Freepik

Fostul astronaut NASA, Mike Massimino, ultima persoană care a lucrat la telescopul Hubble, avertizează că nu există un loc ca acasă și că, deși oamenii pot explora Marte, viața va fi întotdeauna mai bună pe Pământ.

Nu vom renunța niciodată la Pământ pentru viața pe Marte, crede un fost astronaut NASA.

Deși crede că spațiul este un as, Mike Massimino, consideră că niciun alt loc din sistemul solar nu este mai bun decât planeta noastră.

"Cea mai inospitalieră atmosferă de pe Pământ ar fi un paradis absolut în comparație cu cea de pe Marte. Vom avea oameni care vor explora și se vor stabili acolo, dar nu cred că vom abandona această planetă, niciodată. Suntem capabili să trăim aici din diverse motive pe care niciun alt loc pe care îl cunoaștem nu le are, avem un câmp magnetic care ne protejează de radiații, o atmosferă care ne menține în viață și apă pe care o putem bea.

Este posibil să existe apă pe Marte și pe Lună, dar nu este ca pe Pământ și niciuna dintre ele nu are atmosferă. Nu este ca și cum ai merge în Caraibe pentru o vacanță. Multora dintre noi ne-ar plăcea să avem ocazia să mergem acolo și să explorăm, dar să mergem acolo pentru că este un loc mai bun pentru a trăi? Nu acesta este răspunsul", a explicat Mike Massimino.

În cursa către Planeta Roșie, NASA a făcut echipă cu misiunile Blue Origin a lui Jeff Bezos și SpaceX a lui Elon Musk și cu buzunarele lor pline de bani.

"Ne permite să ne înțelegem planeta. Vom explora alte locuri în spiritul întrebării "Cum putem ajuta viața aici, pe Pământ?

Antreprenori precum Jeff Bezos doresc să mute toate lucrurile rele și poluarea, astfel încât să ne putem păstra planeta și să folosim spațiul pentru noi produse farmaceutice. Vom putea înțelege mai bine clima noastră dacă o vom putea studia din spațiu.

Exploatarea asteroizilor este un alt domeniu care s-ar putea dovedi profitabil, deoarece unii dintre ei sunt făcuți din materiale prețioase care nu abundă", a spus Mike pentru DailyStar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel