Fost atacant al echipelor Arsenal şi Ipswich Town, arestat după ce a fost prins cu droguri în valoare de aproape 800 de mii de dolari

Foto Pexels
Foto Pexels

Un fost atacant al echipelor Arsenal şi Ipswich Town a fost inculpat, după ce a fost arestat de Agenţia Naţională pentru Combaterea Criminalităţii din Scoţia (NCA), cu privire la confiscarea a 60 kg de canabis, în valoare de 600 000 lire sterline (793,620 dolari) la aeroportul Stansted, Londra.

Citește și - Drama unui fotbalist de la Arsenal. A rămas paralizat după ce i-au fost puse droguri în băutură

Este vorba despre Jay Emmanuel-Thomas, fost atacant al echipelor Arsenal şi Ipswich Town, relatează Reuters. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani, care evoluează în prezent pentru Greenock Morton, echipă din a doua divizie din Scoția, a fost reţinut miercuri de ofiţerii NCA, în contextul unei operaţiuni sprijinite de Police Scotland.

Arestat cu droguri în valoare estimată de 600 000 de lire sterline

”Un bărbat arestat ieri de National Crime Agency din Scoţia în legătură cu confiscarea a aproximativ 60 de kilograme de canabis pe aeroportul Stansted la începutul acestei luni a fost inculpat. Jay Emmanuel-Thomas, în vârstă de 33 de ani, din Cardwell Road, Gourock, a fost reţinut şi interogat de ofiţerii NCA după ce droguri în valoare estimată de 600 000 de lire sterline au fost detectate în valize de ofiţerii Border Force la 2 septembrie.”, a transmis NCA într-un comunicat.

Emmanuel-Thomas a fost acuzat de import de droguri din clasa B. A fost arestat preventiv

Atacantul englez a trecut prin academia lui Arsenal, însă a avut doar cinci apariţii pentru club. Fotbalistul a mai jucat la Bristol City şi Queens Park Rangers, formații din ligile inferioare ale fotbalului englez.

Citește și - Europa este în alertă! Drogurile sintetice, o amenințare tot mai mare, arată un raport recent 

Un recent raport european cu privire la consumul de substanțe sintetice și farmaceutice pe continent ridică semne accentuate de întrebare și trezește noi îngrijorări.

Substanțele sintetice puternice, noi amestecuri de medicamente și modelele de folosite în teste reprezintă o amenințare tot mai mare în pe continentul european. Problema a fost ridicată de Centrul European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri (EMCDDA) atunci când a lansat Raportului european privind drogurile 2024: Tendințe și evoluții, notează Reuters.

Citește și - ”Unul din zece adolescenți a consumat droguri cel puțin o dată”. Ramona Dabija (ANA), avertisment pentru părinți: O nouă metodă de plată

Disponibilitatea medicamentelor rămâne ridicată în Europa, unde piața dispune de o gamă largă de produse. Persoanele care consumă droguri frecvent sunt acum expuse la o varietate mai ofertantă de substanțe psihoactive, de multe ori de mare potență sau puritate, ori în noi forme, amestecuri și combinații care pot fi și fatale.

Opioidele sintetice puternice se află în centrul atenției UE

Raportul subliniază preocupările despre de opioidele sintetice puternice, uneori vândute greșit ori amestecate cu medicamente și alte medicamente; MDMA adulterat cu catinone sintetice; și produse de canabis alterate cu canabinoizi sintetici. Până la sfârșitul lui 2023, OEDT monitoriza peste 950 de noi substanțe psihoactive (NPS), dintre care 26 au fost raportate pentru prima dată în Europa în 2023. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și -  Atenție la două noi substanțe psihoactive periculoase! Vor fi introduse în „Legea 2 Mai” - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel