Marian Bobocea, fost director al OJPC Vrancea, a fost reţinut, marţi, de procurorii Parchetului de la lângă Tribunalul Vrancea într-un dosar de cercetări privind retrocedări ilegale de pădure.
Bărbatul este acuzat, potrivit procurorilor, de 'săvârşirea a 25 infracţiuni de fals şi uz de fals, a şapte infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu având consecinţe deosebit de grave'.
Surse judiciare spun că Marian Bobocea ar fi folosit, începând din 2008 şi până în prezent, în faţa instanţelor de judecată, documente şi înscrisuri falsificate, dar şi copii falsificate pentru a justifica, în calitate de mandatar, faptul că mama sa, Tinca Bobocea, ar fi titulara de drept pentru 294 hectare de pădure în zona Răstoaca Dumbrăviţa, 135 hectare de pădure la Petreşti, dar şi a 50 hectare teren arabil în preajma municipiului Focşani.
Aceleaşi surse mai afirmă că în acest dosar în care sunt cercetate retrocedări ilegale mai apar, în calitate de martori, magistraţi şi notari, bănuiţi de procurori că ar fi sprijinit acţiunile ilicite iniţiate de Marian Bobocea.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. În momentul reţinerii sale Bobocea nu a dorit să facă nici o declaraţie.
Florin Dărdală, cercetător la Arhivele Statului Focşani, susţine faptul că zona împădurită Crângul Petreşti a aparţinut, iniţial, mănăstirii Mera, intrând, apoi, în proprietatea statului român. El mai spune că în Arhivele Statului Focşani nu există niciun document din care să rezulte faptul că pădurea din Crângul Petreşti ar fi aparţinut bunicului lui Bobocea Marian, aşa cum susţine acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News