Fost politician, condamnat la închisoare pe viaţă după ce a omorât un jurnalist

FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos

Un fost politician american a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viaţă pentru uciderea în anul 2022 a unui jurnalist de investigaţie care ancheta asupra unor fapte de hărţuire şi de favoritism în cadrul Biroului condus la acea vreme de acest politician.

Citește și - Un jurnalist Reuters, dispărut. Alți doi sunt răniți, după ce o rachetă a căzut asupra hotelului în care erau cazați VIDEO

În timpul procesului, juraţii au ascultat cum Robert Telles s-a ascuns în luna septembrie 2022 în exteriorul domiciliului lui Jeff German, un reporter experimentat. Apoi, l-a înjunghiat mortal. Juriul a considerat în mod unanim faptul că această crimă a fost "intenţionată" şi "premeditată", conform AFP.

"S-a făcut dreptate"

"S-a făcut dreptate", a declarat pentru presă Steve Wolfson, procurorul comitatului Clark, statul Nevada (vestul SUA). "Verdictul de astăzi ar trebui să transmită un mesaj, iar acest mesaj este clar: orice tentativă de a pune botniţă mass-media sau de a pune botniţă sau intimida un jurnalist nu va fi tolerată", a adăugat el.

Jeff German, un jurnalist de 69 de ani ce lucra pentru Las Vegas Review-Journal, scrisese în mai 2022 un articol despre Biroul de comitat condus de Robert Telles, care la acea vreme candida pentru un nou mandat.

A dezminţit atunci faptele raportate, dar a pierdut alegerile


Articolul, publicat cu o lună înainte de alegeri, detalia în special acuzaţii de favoritism şi existenţa unei relaţii nepotrivite între politician şi o angajată. Robert Telles a dezminţit atunci faptele raportate, însă a pierdut alegerile.

Potrivit faptelor descrise în timpul audierilor, el s-a deplasat, furios, în luna septembrie a aceluiaşi an, la domiciliul lui Jeff German, după care s-a ascuns în tufişuri, apoi l-a atacat pe jurnalist şi l-a înjunghiat mortal. Fostul politician a negat că este autorul crimei şi a declarat faptul că poliţia a ignorat unele indicii ce ar fi putut incrimina alte persoane. Într-un lung monolog la bara acuzaţilor, acest avocat de profesie a declarat că este victima unui complot.

În urma verdictului privind vinovăţia sa, juraţii s-au retras din nou cu scopul de a delibera asupra pedepsei pentru Robert Telles. Au hotărât, în cele din urmă, pentru închisoarea pe viaţă cu posibilitatea de eliberare condiţionată după efectuarea a cel puţin 20 de ani de închisoare.

"Munca sa a făcut să dea socoteală un politician pentru rele comportamente"


"Jeff a fost ucis pentru că a făcut genul de muncă de care el era foarte mândru: munca sa a făcut să dea socoteală un politician pentru rele comportamente şi le-a permis alegătorilor să decidă să aleagă pe altcineva pentru acest post", a spus directorul executiv al Las Vegas Review-Journal, Glenn Cook. ONG-ul Committee to Protect Journalists a înregistrat în SUA uciderea a 14 jurnalişti şi a unei angajate în mass-media, în legătură cu munca lor, din anul 1992 încoace, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel