”Animalul politic”, fost șef la Apele Române, trimis a treia oară în judecată de DNA

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fostul director al Administrației Apelor Prut Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecată de procurorii anticoprupție în al treilea dosar.

Citește și - Apele Române poartă toată vina pentru nenorocirea din Galați. Ce nu s-a făcut și trebuia să se facă

Comunicatul procurorilor DNA:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați:

AVRAM PETRU, la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A) Prut-Bârlad, pentru comiterea a 2 (două) infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată

FORDEA SEBASTIAN GABRIEL, la data faptelor delegat în funcția de inginer șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată

PRICOPE LAURENȚIU NICOLAE, la data faptelor delegat în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În calitate de director al (A.B.A) Prut-Bârlad, în cursul anului 2020, inculpatul  Avram Petru i-ar fi delegat pe ceilalți doi inculpați în funcții de conducere, ulterior cu prelungire, deși niciunul nu îndeplinea condițiile de vechime și experiență necesare pentru ocuparea  funcțiilor respective. Concret, Fordea Sebastian Gabriel a fost delegat în funcția de  inginer șef în cadrul SGA Vaslui, iar  Pricope Laurențiu Nicolae a fost delegat în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați.

Cei doi au fost încadrați pe baza a două decizii emise/semnate cu încălcarea prevederilor legale de inculpatul Avram Petru, respectiv o a treia fiind semnată tot în condiții de nelegalitate de un subordonat, la solicitarea inculpatului.

Prin acțiunile sale  inculpatul Avram Petru ar fi contribuit la producerea unui prejudiciu total de 133.454 lei în dauna  A.B.A. Prut-Bîrlad, reprezentând  drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal ceilalți doi inculpați în perioada mai 2020 – ianuarie 2021.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparținând celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii.

Inculpatul AVRAM PETRU a mai fost trimis în judecată în alte două dosare, vezi comunicatele https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10468 și https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11284.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, conform unui comunicat al DNA.

Cine este Petru Avram. A fost trimis în judecată în alte două dosare

Petru Avram se autointitula ca fiind un „animal politic” și a fost trimis în judecată în iunie 2022 de către DNA pentru abuz în serviciu, dar şi influenţarea declaraţiilor.

Publicația Recorder a scris în iarna anului 2021 că, în majoritatea județelor din România, PNL a adus la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor persoane fără niciun fel de pregătire în domeniu, fiind ”recomandați” doar de carnetul de partid. Un astfel de caz s-a întâmplat la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, acolo unde era în funcția de director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.

Chelneriță angajată la un departament contra inundațiilor

La departamentul care se ocupă de apărarea contra inundațiilor a fost angajată o tânără, Simona Iancu, care a fost patru ani chelneriță la un bar din orașul Iași, în contextul în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, ce sunt afectate periodic de inundații. Simona Iancu, care afirma că a terminat facultatea de Chimie, nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple cum ar fi care este unitatea de măsură a debitului de apă.

Petru Avram a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna iulie 2021, împreună cu primarul comunei Vatra Moldoviţei din judeţul Suceava, Virgil Saghin, într-un dosar cu privire la angajarea fictivă a două persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel